Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOŠAO JE I TAJ DAN

Svečano je otvoren Pelješki most

Objavljeno prije

Sinoć je svečano otvoren Pelješki most, čime je jug Hrvatske povezan s ostatkom države. Svečanom otvorenju nazočili su brojni uzvanici, a tijekom trajanja ceremonije, most je okružilo stotine brodica.

Okupljenima su se na ceremoniji obratili predsjednik RH Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministar Oleg Butković, župan Nikola Dobroslavić, a prikazana je i video poruka kineskog premijera Li Keqianga. Svečanom otvorenju nazočio je i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan sa suradnicima.

Za vrijeme trajanja ceremonije nastupili su Dubrovački simfonijski orkestar, kulturno-umjetnička društva iz DNŽ, a pjesmom su slavlje uveličali i Pučki pjevači Župe sv. Nikole biskupa. Most je otvoren uz veličanstveni vatromet, tijekom kojega su njime prošli Rimčeva Nevera te trostruki europski prvak Niko Pulić. Poslije toga, most je blagoslovio dubrovački biskup Roko Glasnović, a potom je uslijedio defile motorista – 1. i 4. brigade HV-a. Promet motornim vozilima krenuo je od ponoć.

Inače, Pelješki most izgrađen je u sklopu projekta “Cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom”. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 526 milijuna eura (s PDV-om), a sufinanciran je u iznosu od 357 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Cijeli projekt odvijao se kroz izgradnju Pelješkoga mosta, izgradnju pristupnih cesta te izgradnju stonske obilaznice. Gradnja Pelješkog mosta započela je 2018. godine, a izvođač je bio kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation. Duljina mosta je 2402 m, a širina 22,2 m.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije