Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SUSJEDSTVO

Potvrđen novi slučaj koronavirusa u Mostaru

Objavljeno prije

Među 55 obavljenih testova na covid-19 u protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) jedan nalaz bio je pozitivan.

– Radi se o muškarcu rođenom 1989. godine s prebivalištem u Mostaru. Epidemiološke ekipe već su obavijestili njegove primarne kontakte kako bi i oni bili testirani, – rekao je  glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

Inficirani muškarac nalazi se u kućnoj izolaciji i ima blaže simptome bolesti.

– Evidentno je kako se broj zaraženih u BiH značajno povećava te je stoga, a u cilju sprječavanja širenja korona virusa, iznimno bitno poštovati i primjenjivati sve mjere i upute epidemiologa i Zavoda za javno zdravstvo, koje su i dalje na snazi, – poručio je Pavlović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovo je prvi slučaj covida-19 u Mostaru nakon 40 dana. Posljednji covid-pozitivni slučajevi u Gradu na Neretvi registriran je 2. svibnja.

Čerkez: Pokrenut ćemo inicijativu za proglašenje epidemije u Federaciji BiH

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez pozvao je na veći angažman inspekcije kako bi se poštovale mjere te je kazao da na snazi ostaju mjere koje su bile i u proteklih 14 dana.

Također je kazao da je situacije i dalje pod kontrolom, ali da se svi moraju uozbiljiti i poštovati osnovne mjere.

– Došlo je do popuštanja poštivanja mjera, a nije ih teško poštovati; to je nošenje maske, distanca, pranje ruku…, – rekao je Čerkez.

On je istaknuo da veliki broj objekata ne poštuje te mjere.

– Zato je važno naglasiti ulogu poslodavaca i vlasnika objekata jer situacija je još uvijek pod kontrolom, međutim evidentno je došlo do naglog i velikog povećanja broja slučajeva u Tuzlanskoj, Sarajevskoj, Unsko-sanskoj i Zeničko-dobojskojj županiji. Danas ćemo dati suglasnost na zahtjev županija za proglašenje epidemije u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Pokrenut ćemo inicijativu za proglašenje epidemije u Federaciji BiH, – rekao je Čerkez te dodao da u ovom trenutku nikada Federalno ministarstvo zdravstva nije isključilo nijednu mogućnost donošenja nijedne mjere koja je bila na snazi ili će biti.

– Pozvali smo krizne stožere kantona da se pojačava epidemijski nadzor na razini županija. Oni imaju odriješene ruke da donose restriktivne mjere na razini županija, – kazao je Čerkez.

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije