Ostanimo u kontaktu

ZA BOLJI STANDARD GRAĐANA

Što Metkovci mogu očekivati u novoj godini?

Objavljeno prije

Metkovci i Neretvani su u dosta dobrom raspoloženju ispratili staru i dočekali Novu godinu, i to uglavnom u krugu obitelji, a bilo je organiziranih okupljanja građana ili odlazaka na doček u neke susjedne destinacije u Bosni i Hercegovini ili u drugdje.

Tijekom prosinca održano je niz zanimljivih kulturno-zabavnih priredbi, djeca i stariji imali su razloga i mogućnosti posjećivati određene priredbe i svatko je mogao naći nešto za sebe.

U Metković su došli i oni koji su tu rođeni ali žive negdje drugdje. Veselili su se zajedno sa svojim najbližima, uz pune obiteljske stolove.

Nažalost, u prosincu nas je zauvijek napustilo nekoliko naših sugrađana. Pokoj im vječni.

Osim pojedinačnih želja za dobro zdravlje i ispunjenje svih snova, postoje i one opće želje koje se tiču javnog života u lokalnoj zajednici, a odnose se prije svega na stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život stanovnika, od onih najmlađih do najstarijih.

Pred gradskom upravom stoje brojne planirane zadaće, ali i projekti koji će se realizirati u doglednoj budućnosti. To se prije svega odnosi na izgradnju objekata komunalne infrastrukture kao što su nastavak izgradnje objekata za sigurnije odvijanje prometa, vodovodne mreže, kanalizacijskog sustava, javne rasvjete, izgradnje novih ulica, na početak realizacije projekta Aglomeracije Metković, ili na konačno rješenje za zbrinjavanja otpada, odnosno izgradnje reciklažnog dvorišta i sortirnice.

Jedna od temeljnih zadaća svakako je stvaranje uvjeta odnosno okvira za zapošljavanje nezaposlenih, kojih je više stotina.

Uzalud su sve socijalne mjere ukoliko mladi nemaju izgleda za ostanak u svom gradu ili na području doline Neretve.

Stanje u zdravstvu značajno se poboljšava. Glavni prioritet je nastavak opremanja Doma zdravlja i početak gradnje Dnevne bolnice kako bi se desecima građana omogućila kvalitetnija zdravstvena skrb.

Rad mnogobrojnih udruga u gradu Metkoviću svjedoči o odlučnosti, humanosti, znanju i jasnim idejama njihovih članova. One su puno učinile i za najmlađe i za ljude starije dobi koji treba odgovarajući oblik pomoći.

Posebno bi bilo važno potaknuti ideju o izgradnji novih objekata za starije i nemoćne, odnosno osobe koje se ne mogu brinuti same o sebi. Jer, ako takve ustanove mogu funkcionirati u drugim dijelovima Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, logičan je zaključak da bi mogle i u Metkoviću.

Tijekom prošle godine bilježili smo pojačanu izdavačku djelatnost u organizaciji ogranka Matice Hrvatske Metković ili udruga. Zbog toga izdavačke projekte valja i nastaviti.

O stanju u sportu može se govoriti na nekoliko načina. Što se rezultata tiče oni su bili prosječni, a najveće razočarenje priredio je NK Neretva zauzimanjem posljednjeg mjesta na ljestvici 3.HNL.

Da se izbjegne crni scenariji u nastavku, potrebne su hitne mjere za rezultatsko ozdravljenje kluba. U tom smislu trebaju prestati sve podjele, a svi oni koji mogu ili znaju pomoći moraju se uključiti na bilo koji način.

Naravno, ima još bezbroj pitanja za koja građani traže rješenja ili ih očekuju.

Treba vjerovati da će tijekom ove godine društveni i osobni standard građana Metkovića biti u uzlaznoj putanji.

POKLADNE SVEČANOSTI 2020.

Prvo mjesto i bogatu nagradu Gala zabave osvojila ekipa ‘Disco dive’, ‘Mornari i kurve’ drugi, ‘Metkovski masoni’ treći

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U organizaciji Pokladnog društva Metković večeras je u Hotelu Narona održana tradicionalna Gala zabava na kojoj se predstavile ekipe: Metkovski masoni, Koronavirus, Specijalisti iz Dubrovnika, Disco dive, Mornari i kurve, Raspjevane žabe, Živi mrtvaci i Izgradnja Pelješkog mosta.

Prvo mjesto i nagradu od čak sedam tisuća kuna osvojila je ekipa Disco dive.

Drugo mjesto i pet tisuća kuna ponijela je ekipa Mornari i kurve, dok je treće mjesto i tri tisuće kuna pripalo ekipi Metkovski masoni.

Goste je zabavljala grupa Versi, a kako je sve to skupa izgledalo najbolje da pogledate u video prilozima i foto galeriji koje smo za vas pripremili.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije