Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

UDRUGA MLADIH KOLEKTIV

Što je to ‘Dobra ekonomija’, saznajte na predavanju Dražena Šimleše

Objavljeno prije

Dobra ekonomija

Udruga mladih Kolektiv poziva na predavanje Dobra ekonomija, Dražena Šimleše, u Gradsku knjižnicu Metković, u srijedu, 7. lipnja u 20.00 sati.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Predavanje će se održati u sklopu projekta Zelena knjižnica, kojeg provodi Udruga mladih Kolektiv u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Metković, financiran od Grada Metkovića.

Glavni postulati ekonomskom sistema kakav danas postoji na ovim prostorima su privatno vlasništvo, i to najčešće neosobno. Proizvodnja je za trgovanje, često bez ikakvog smisla i prožeta financijskim špekulacijama. Profit je na prvom mjestu, a kao glavna tehnologija razmjene koristi se novac, kojim se također špekulira. Najamni rad nam se čini kao sasvim normalna pojava, a dominacija tržišta uz sve navedeno nastavlja razarati prirodu i društvo. To je za većinu loša ekonomija, a što je to dobra ekonomija i kako bi ona trebala funkcionirati saznajte na ovom predavanju.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Kroz ovaj projekt do sada je održano predavanje o permakulturi i prikazan dokumentarni film uz dobru posjećenost pa se nadamo da će taj trend i nastaviti, što svakako zaslužuju predavači koji nam dolaze u Metković – javljaju Kolektivci.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije