Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

IZVAREDNA IZZBORNA SKUPŠTINA

Stipan Prce predsjednik, Željko Mordžin dopredsjednik Hrvatskog planinarskog društva ‘Gledavac’

Objavljeno prije

Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac u srijedu 26. kolovoza 2020. godine održalo je Izvanrednu izbornu skupštinu na kojoj su izabrani predsjednik, dopredsjednik, tajnik i ostala tijela tog društva.

Donosimo izvještaj:

 • Za predsjednika je izabran Stipan Prce
 • Za mjesto dopredsjednika jednoglasno je izabran Željko Mordžin.
 • Za tajnicu jednoglasno je izabrana Dijana Rastočić.
 • U izvršni odbor jednoglasno su prihvaćeni: Nataša Parmać, Dalibor Komazin, Željko Glavinić, Branka Kosović, Miodrag Paponja i Ivan Bilić.
 • U nadzorni odbor jednoglasno su prihvaćeni: Nikša Borovac, Markica Vuica i Toni Rastočić.
 • U sud časti jednoglasno su prihvaćeni: Stipe Parmać, Branko Kosović i Branko Bebić.

ZAŠTITA NA INTERNETU

Policija educirala gotovo 2,5 tisuće građana o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta i načinima zaštite

Kroz 81 predavanje obuhvaćene su sve kategorije građana od učenika do umirovljenika

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je tijekom veljače provela niz aktivnosti koje su imale za cilj edukaciju i podizanje svijesti građana i zaposlenika o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminaliteta, opasnostima koje prijete preko interneta i načinima zaštite.

Broj kaznenih djela računalnih prijevara je u porastu, kako u svijetu, tako i na razini Hrvatske i upravo je stoga Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo kampanju „Web heroj“ koja se provodi na razini cijele Hrvatske i koja ima za cilj prevenirati računalne prijevare građana, a najbolji način za to je edukacija putem koje se građane upoznaje s najčešćim oblicima takvih prijevara kako bi se mogli zaštiti da i sami postanu žrtve.

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koji se u okviru svog djelokruga rada bave prevencijom u posljednjih mjesec dana proveli su čak 81 predavanje kojim je bilo obuhvaćeno gotovo 2,5 tisuće osoba i to učenici završnih razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola, umirovljenici, građani i zaposlenici.

TASLAK 740xXXX

Osim toga, policijski službenici koji rade na poslovima kibernetičkog kriminaliteta putem televizije, radija i portala kroz intervjue i izjave pružili su građanima podatke o najčešćim oblicima prijevara na internetu, kako ih prepoznati i uspješno se zaštititi te kako unaprijediti svoju osobnu i korporativnu računalnu sigurnost kako i sami ne bi postali žrtve.

Neki od osnovnih savjeta građanima su:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • nikada ne biste trebali objavljivati ili dijeliti s drugima podatke vaše bankovne kartice, OIB, adresu stanovanja, eksplicitne fotografije i sl. jer takvi podaci se mogu iskoristiti za ostvarivanje financijske koristi
 • nikada ne uplaćujte novac i kriptovalute osobama s kojima ste komunicirali jedino preko interneta ili telefona
 • svaku ponudu koja se čini predobra da bi bila istinita dvostruko provjerite i čitajte recenzije drugih korisnika, provjerite i osobe koje vas kontaktiraju, postoji li još negdje zapis o njima i onome o čemu razgovaraju
 • čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode – ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito! 
 • ako vam netko uplaćuje novac, dovoljno je da mu samo date svoj broj računa (IBAN), nikakve druge podatke ne trebate dostavljati
 • svaku sumnju prijavite policiji

Kako bi se i vi mogli informirati i educirati o kibernetičkim prijevarama posjetite stranicu: „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije