Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC

Stanovi POS-a useljivi za 540 dana, cijena kvadrata 1.040 eura

Objavljeno prije

Temeljac na POS-ovoj zgradi

U Metkoviću je počela gradnja 55 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Lovre Kuščević i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, položili su u ponedjeljak kamen temeljac za izgradnju ove višestambene građevine POS-a.

Riječ je o investiciji vrijednoj 29 milijuna kuna s PDV-om, od čega su oko deset milijuna kuna poticajna sredstva Republike Hrvatske.

Nova zgrada se gradi u Ulici Ante Starčevića, nedaleko od Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

Prema projektu, gradi se 55 stanova s pripadajućim garažno-parkirnim i vanjskim parkirnim mjestima, ukupne neto korisne površine oko 3.658,74 četvorna metra.

Zgrada će jednim dijelom imati tri, a drugim četiri kata s dva ulaza na sjevernoj strani dok je podrum projektiran kao garaža s 34 garažno-parkirna mjesta.

Izgradnja zgrade, njezino opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali bi uslijediti za 540 dana od dana uvođenja u posao.

– U Metkoviću se gradi pedeset i pet stanova, a ove dizalice koje vidimo na gradilištu govore da smo mi Vlada, koja ispunjava svoja obećanja, kazao je ovom prigodom ministar Kuščević, naglasivši da se trenutačno na razini Hrvatske gradi 260 stanova POS-a a u pripremi je novih 360 stanova.

– Naglasak dajemo na izgradnju u manjim sredinama dok za velike gradove pripremamo nove projekte – pojasnio je Kuščević.

Tako je stambeno zbrinjavanje kroz program društveno poticane stanogradnje ponovno aktualno. Cijena POS-ova stana u Metkoviću je oko 1.040 eura po četvornom metru, a cijena bi mogla biti još i nešto niža, pojasnio je Goran Bradić, ravnatelj Agencije za pravni promet nekretninama.

Kupci imaju mogućnost stanove otplatiti na rok od trideset godina, uz godinu dana počeka te prosječnu kamatu od oko 3,75 posto.

Autor: S.Soldo/Slobodnadalmacija.hr

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije