Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STANARIMA INDUSTRIJSKE ISKLJUČEN PLIN

Stanari jedinstveni u odluci ‘Prevareni smo, sutra blokiramo promet u Metkoviću’

Objavljeno prije

Sastanak stanara, obustava plina u Industrijskoj ulici

Stanari Industrijske ulice u Metkoviću doživjeli su neviđenu neugodnost od tvrtke Platanus, koja je od 16. ožujka 2015. preuzela od INE distribuciju plina za 70 stanova u Industrijskoj ulici. U popodnevnim satima stanari su primijetili najprije smanjen dotok, da bi predvečer ostali bez energenta, koji im je neophodan za kuhanje, toplu vodu i grijanje, a to je netko, kao gospodar života i smrti, prst okrenuo prema dolje te se odlučio za obustavu.

Isporuka plina obustavljena bez slanja računa za potrošnju

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dan ranije, na sastanku s predstavnikom tvrtke Platanus, stanari su ukazivali su na problem u nesrazmjeru potrošenog plina po domaćinstvu, koji je iznosio tisuću kilograma, a za grijanje isparivača (spremnika) navodno potrošeno je 1300 kg. Svi troškovi koje je naveo Srećko Trojanović, inače vlasnik tvrtke Platanus, daleko prelaze cifre početnog dogovora.

S pravne strane, distribucija energenta može se uzeti kao dobra volja, ali i kao propust, ovisno s koje strane se gleda. Platanus je od 16. ožujka u plinovod distribuirao vlastiti plin, tako da su ga krajnji korisnici trošili bez ugovorne obveze. Svaki Sud bi ovdje presudio u korist krajnjeg korisnika. Firma Platanus nije dostavila ni račune, iako su pojedini vlasnici stanova koji imaju brojila unutar stanova, dopustili očitavanje i tako pokazali dobru volju za plaćanje.

Trojanović je sinoć je usmeno izjavio, ukoliko se ne plate potrošeni kubici, da će navečer doći do obustave isporuke plina. Vlasnici stanova se osjećaju prevarenim i u žustrijoj raspravi su dali do znanja de ne žele platit spornih 1300 kubika utrošenog na zagrijavanje, odnosno pretvaranje ukapljenog plina iz tekućeg u plinovito agregatno stanje, na što je današnja reakcija bila zatvaranje „špine“.

Sastanak stanara, obustava plina u Industrijskoj ulici

Spontano su se okupili ispred zgrade i po naputku odvjetnika, pozvali policiju koja je došla i napravila uviđaj. Pozvan je i dogradonačelnik Grada Metkovića, Nikola Grmoja, koje je stanare saslušao i izrazio potporu, te predstavnike pozvao da dođu ujutro u 8 sati u gradske urede kako bi se pokušalo naći adekvatno rješenje. Grmoja je čak predložio, ukoliko se nađe rješenje sa gradskom tvrtkom Metković razvoj d.o.o., preuzeti održavanje i distribuciju ovog potrebnog, ali ipak osjetljivog energenta.

Najglasniji stanari su se ipak odlučili da će sutra tijekom dana blokirati promet. Spominjana je lokacija gradskog mosta. Sastanak je završio nešto pije ponoći, a što donosi sutra, saznat će te na portalu Metkovic NEWs.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije