Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ČESTITKA GRADONAČELNIKA

SRETAN 600. ROĐENDAN NAJLJEPŠEM GRADU

Objavljeno prije

Na današnji dan, 17. siječnja 1422. godine po prvi put je u pisanim dokumentima spomenut Metković.

Riječ je bila o pritužbi jednoga trgovca na postupanje carinika, a taj dokument i danas se nalazi u dubrovačkome arhivu.

Sveznalica 7400xXpx

-Sretan 600. rođendan najljepšemu gradu – našem Metkoviću! Želim još jednom istaknuti kako mi je čast i zadovoljstvo što su me moji sugrađani izabrali da ga vodim.

Također, želim vam zahvaliti što posljednje četiri godine radimo zajedno kako bi Metković ostvario sve potencijale svoga razvoja i što svatko od vas doprinosi da naš grad bude poseban i najljepši! Mali, ali veliki grad, s najvećim ljudima!, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije