Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Završeni su radovi na obnovi i rekonstrukciji Dječjega igrališta kod crkve u Vidu

Objavljeno prije

Završeni su radovi na obnovi i rekonstrukciji Dječjega igrališta kod crkve u Vidu. U sklopu radova u potpunosti je obnovljen ogradni zid, postavljena je nova antistres podloga prilagođena sigurnosnim standardima te iznad nje, duž cijeloga igrališta, umjetna trava namijenjena dječjim igralištima, a postavljene su i nove sprave, koševi za otpatke i klupe.

Ukupna vrijednost radova je 222.455,00 bez PDV-a. Investitor je Ustanova za kulturu i sport Metković, a izvor financiranja Grad Metković.

Sveznalica 7400xXpx

Ovaj projekt nastavak je rekonstrukcije i obnove kvartovskih dječjih igrališta na području grada, a s ulaganjem u sportsku infrastrukturu nastavljamo i dalje, – poručio je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije