Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

AKCIJE SPAŠAVANJA NE POZNAJU GRANICE

Spašavanje ozlijeđene osobe na brdu Šibanica iznad Metkovića

U akciji su sudjelovali pripadnici HGSS Ispostava Neretva, vatrogasci DVD-a Metković te pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja

Objavljeno prije

Po zaprimljenoj dojavi na teren izlaze tri pripadnika HGSS Ispostave Neretva i šest pripadnika DVD Metković.

Lociranjem pozicije mobitela i razgovorom s ozlijeđenom osobom, utvrđeno je da se nalazi na granici s Bosnom i Hercegovinom, te je o tome obaviještena HGSS Stanica Čapljina koja na teren šalje osam svojih pripadnika.

Do ozlijeđenog su prve došle supruga i kćeri te još jedan planinar, koji su ga pokušali spustiti do ceste što im nije uspjelo zbog težine ozljede, pa su odlučili pozvati 112 i zatražiti dolazak HGSS-a.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pripadnici DVD Metković prvi su stigli do unesrećenog, kratko iza njih stižu i pripadnici Ispostave Neretva koji osobi saniraju i imobiliziraju ozlijeđenu nogu te pripremaju za transport. Pripadnici HGSS Čapljina uskoro stižu s nosilima uz pomoć koje osobu spuštaju do ceste gdje je dalje preuzimaju djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Ispostava Metković.

Ovdje se još jednom na terenu pokazala odlična suradnja i zajednički rad vatrogasaca, HGSS-a i kolega iz Hercegovačke gorske službe spašavanja što je posljedica dugogodišnjeg rada, suradnje i vježbi.

Sveznalica 7400xXpx

Također je bitno naglasiti kako se i u ovom slučaju pokazalo kako rad, suradnja i spašavanje u HGSS-u ne poznaje granice što su još jednom dokazali pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja koji su pomagali u akciji spašavanja u graničnom području. (HGSS)

POLICIJA OBJAVILA DETALJE NESREĆE

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 36-godišnji hrvatski državljanin

U prometnoj nesreći koja se jučer, 29. studenoga, oko 17,20 sati dogodila na državnoj cesti D-8, na predjelu Ribar u Pločama, teže tjelesne ozljede zadobio je 36-godišnji hrvatski državljanin

Objavljeno prije

Foto: fb Rogotin portal

Do prometne nesreće je došlo kada je 36-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom splitskih registarskih oznaka, ne koristeći zaštitni pojas, zbog brzine neprimjerene osobinama i stanju ceste, izgubio nadzor nad vozilom i izletio izvan ruba kolnika gdje je bočnim dijelom vozila prvo udario u zaštitnu metalnu ogradu nakon čega se vozilo vratilo na kolnik i ponovno izletilo izvan ruba kolnika na travnatu površinu gdje je udarilo u plastični stupić, a potom je prešlo preko suprotne kolničke trake, sletjelo na poljoprivredno zemljište i udarilo u dva stabla te se u konačnici, od siline udara, prevrnulo na krov.

Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije