Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA POLJOPRIVREDNA I TEHNIČKA ŠKOLA

Školi u Opuzenu dodijeljena Erasmus akreditacija u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Objavljeno prije

Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu je dodijeljena Erasmus akreditacija u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, što im omogućuje da se uključe u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je Erasmus tim naše škole izradio kvalitetan plan za provedbu aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije te povećava kvalitetu početnog i trajnog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Što omogućava akreditacija?

Akreditacijom smo dobili stalni izvor financiranja za naše nove mobilnosti, kao i stalnu potporu u razvoju vještina potrebnih za određeni posao na sadašnjem i budućem tržištu rada, a kroz mobilnost za učenike  dodatno se  razvija interesa za struku jer odlaskom na stručnu praksu u škole ili tvrtke u inozemstvu učenici napreduju u vještinama strukovnog područja kroz spontanu i ugodnu suradnju s drugim učenicima i poslodavcima te tako mogu vidjeti kako će izgledati njihova profesionalna budućnost što je najbolja moguća priprema za izlazak na tržište rada u Hrvatskoj ili u inozemstvu; mobilnost nastavnika omogućuje razmjenu iskustava s kolegama u drugim državama što je izuzetno korisno s obzirom da se sadržaji struke u područjima poljoprivrede, weba i ekonomije  redovito mijenjaju u skladu s tehnološkim napretkom a usporedba na međunarodnoj razini omogućuje usavršavanje nastavnih planova, metoda poučavanja i vrednovanja te služi i kao poticaj za cjeloživotno obrazovanje i napredovanje u zvanju.

Sveznalica 7400xXpx

Planirane aktivnosti mobilnosti tijekom sljedećih pet godina koristit će nam za razvoj i poboljšanje  kvalitete samog učenja i poučavanja, ali i razvoj naše škole u pozitivnom smjeru, – stoji u priopćenju ravnateljice Danijele Primorac.

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije