Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

IN MEMORIAM

Sjećanje na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Objavljeno prije

Sjećanje na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

U Hrvatskoj se danas obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima pa su tim povodom pred trima spomen-obilježjima u Metkoviću položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Obilježavanje sjećanja na žrtve započelo je na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka pred spomen-pločom Metkovcima i drugim hrvatskim domoljubima koje su komunističke vlasti na tome mjestu strijeljale u studenome 1944. godine. Župnik Župe sv. Ilije u Metkoviću fra Ante Bilokapić izmolio je odriješene za duše strijeljanih. U pratnji gradonačelnice Katarine Ujdur vijenac je pred spomen-obilježje položio Ivo Jadreško, a potom su to učinili predstavnici političkih stranaka i udruga te rodbina strijeljanih. Na Velikoj rivi vijenci su položeni pred Spomenikom metkovskim braniteljima poginulim u Domovinskome ratu, a u Gradskome parku pred Spomenikom žrtvama fašističkoga terora.

Predstavnici GO SDP-a Metković Krešimir Kuran, Rade Nikoletić i Ivica Rajić jučer su u znak sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima položili cvijeće i zapalili svijeće pred Središnjim križem na Gradskom groblju sv. Ivana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se 23. kolovoza, na nadnevak kada je 1939. između njemačkih nacista i sovjetskih komunista potpisan pakt o nenapadanju, iza čega je stajao tajni sporazum o podjeli interesnih sfera u Istočnoj Europi.

Piše/Foto: J.V./metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije