Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

111 G. OD DOLASKA U METKOVIĆ

Sestre Služavke Malog Isusa proslavile 133 godina utemeljenja Družbe

Objavljeno prije

U utorak, 24. listopada Družba sestara Služavki Malog Isusa u Metkoviću svečano je proslavila dan utemeljenja svoje Družbe sv. misom u samostanskoj kapelici koju je u 6:30 predvodio župnik fra Denis Šimunović koji je izrekao prigodnu propovijed o utemeljenju Družbe, njihovom apostolatu i žrtvi, te progonima koja su uslijedila od bezbožničke komunističke ideologije i vlasti koja je sestrama sve oduzela, a zatim ih maltretirali i ponižavali, a na poseban način u BiH odakle su ih u potpunosti prognali. Do dana današnjega mnoge zgrade i zamlje sestrama nikada nisu vraćene pa čak ni u našem Metkoviću.

Ovoj proslavi 133. rođendana utemeljenja Družbe i 111 g. od dolaska u Metković pridružili su se i Prijatelji Malog Isusa kao i ostali vjernici koji su se nakon sv. mise nastavili družiti u samostanskom blagovalištu uz prigodni domjenak.

Svim našim sestrama koje borave u samostanu Sv. Obitelji u Metkoviću kao i Prijateljima Malog Isusa iskrene čestitke.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ujedno sestrama i velika zahvala za sve ono što su od svog dolaska u Metković u ovih 111 godina učinile za župu sv. Ilije i ovaj narod.

Izvor: FDŠ / Župa sv. Ilije Metković

Sveznalica 7400xXpx

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Na nedjeljnoj sv. misi predstavljeni novi krizmanici

Objavljeno prije

Tijekom nedjeljne sv. mise u 11 sati u crkvi sv. Ilije je bilo predstavljanje krizmanika koji se pripremaju za krizmu u sljedećoj godini.

Njihova imena je pročitao župni vikar fra Marko Pudar koji ih i priprema za krizmu. Na kraju misnoga slavlja, kojega je pjesmom uveličao župni bend Znak Jonin, bilo je zajedničko fotografiranje.

Izvor: Župa sv. Ilije Metković

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije