Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

KONCART

‘Salon za uljepšavanje duše’ – u GKS Metković stiže Ane Paška!

Objavljeno prije

Gradsko kulturno središte Metković u četvrtak, 25. travnja s početkom u 20 sati postaje ‘Salon za uljepšavanje duše’. Naime, svoj poznati KoncArt održat će dramaturginja, glazbenica i izvođačica Ane Paška.

Organizatori su Ustanova za kulturu i sport Metković i Gradska knjižnica Metković, a ulaz je slobodan!

KoncArt je autorski muzički performance dramaturginje, glazbenice i izvođačice Ane Paške. Doživjet ćete i čuti pjesme različitih tematika, crtice iz svakodnevnog života te igranje s formom riječi i rečenica uz glazbenu pratnju harmonike, klavira, cajona i gitare. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenutcima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju. Postoji mogućnost da ćete tijekom koncarta posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme možete doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Mjesto takve izvedbe je Anin ‘Salon za uljepšavanje duše’, izuzetno posjećen na svim mjestima u kojima nastupa.

Ane Paška

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Umjetnica rodom s Paga, izvođačica i glazbenica, diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (2010.) i MA Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.). Zahvaljujući svojoj iznimnoj znatiželji i potrebi za istraživanjem različitih medija, završila je brojne izvedbene, glumačke i vokalne radionice te se od 2014. godine potpuno posvetila autorskom stvaranju i radu, spajajući kazalište, glazbu, tekst, video, u nove izvedbene forme, stvarajući svoj prepoznatljiv i autentičan stil. Uz knjige Slikovnica od pidžame (2014.) i JaMajka dream (2016.), koje su popraćene glazbenim performansima istoimenih naziva, od 2018. godine diljem Hrvatske izvodi svoj, sad već kultni, glazbeni performance IMPROVIZIJE kojeg je publika s velikim oduševljenjem prihvaćala. Začetnica hrvatske EXTRADE, kako ju je nazvala producentica Marijana Radoš, od lipnja 2022. godine svoj glazbeno-scenski ritual nazvala je jednostavno – KONCART.

UDRUGA ZA OČUVANJE NERETVANSKE BAŠTINE OPUZEN

Neretvanski lađari na Središnjoj svečanosti NAVALIS u Pragu

Objavljeno prije

Foto: Udruga za očuvanje neretvanske baštine Opuzen

Neretvanski lađari iz Udruge za očuvanje neretvanske baštine Opuzen sudjelovali su na Središnjoj svečanosti NAVALIS na rijeci Vltavi u Pragu. Ova tradicionalna manifestacija posvećena češkom svecu Janu Nepomuku privukla je brojne posjetitelje i sudionike, a naši su lađari svojim nastupom ostavili snažan dojam.

Na poziv organizatora gosp. Zdeneka Bergmana i na preporuku Veleposlanstva RH da budemo službeni učesnici na Svatojanske slavnosti “NAVALIS 2024 u Pragu”, s oduševljenjem smo prihvatili poziv s ciljem da prezentiramo našu baštinu posebno NERETVANSKU LAĐU u metropoli kao što je grad Prag.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Svi su oduševljeni našim nastupom.

Zahvaljujem našim domaćinima, posebno mojim lađaricama iz Udruge s Anteom, kao i dragim umirovljenicima Udruge iz Opuzena, a posebno Pučkom zboru.
Zahvaljujem gospođama Jolandi Sinobad Bartulović i Žreljki Srsen, Pavi Jerkoviću mom zamjeniku, Davoru Mediću iz Uruge Stap, Super Mariu-knezu Domagoju, Zoranu Parmaću za pjesmu i rad, Tomislavu Dugandžiću i našem najmlađem članu naše logistike Slavku Musulinu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na kraju zahvaljujem našim domaćinima gosp. Zendeku Bergmanu, našem Veleposlanstvu na čelu s gospođo Ljilànom Pancirov i njenom nama dragom desnom rukom Manji. Također velika zahvala svim donatorima koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj projekt što je rezultiralo pozivom za iduću 2025. godinu, – istaknuo je Milojko Glasović, predsjednik Udruge “Baština Neretve.

Središnja svečanost održana je 15. svibnja na pontonima ispod Karlovog mosta, a program je započeo svečanom povorkom s konjima od Nadbiskupske palače. Nakon toga uslijedila je misa u Katedrali Sv. Víta, Václava i Vojtěcha te procesija vjernika uzduž Karlovog mosta do završne molitve pred Crkvom Sv. Franje.

Završetak svečanosti obilježen je spektakularnim vatrometom, skokovima padobranaca i ophodom lađa oko glavnog pontona na kojem je nastupao orkestar. Prisutnima su se obratili praški nadbiskup i gradonačelnica okruga Prag 1 te uz venecijanske gondolijere i veleposlanici Hrvatske i Italije koji su pobjednicima regate lađara podijelili staklene pehare.

Neretvanski lađari te večeri su ponovno predstavili bogatu gastronomsku ponudu, sudjelovali u natjecanju lađa te ponosno kružili neretvanskom lađom oko pontona zajedno s venecijanskim gondolama i praškim drvenim brodovima. Njihova je prisutnost dodala posebnu notu manifestaciji, koju svake godine prati tisuće gledatelja sa obližnjih mostova i sprudova Vltave.

Program su uz pozvane uzvanike pratili i brojni građani i turisti, a neretvanski lađari svojim su prisustvom još jednom potvrdili vrijednost očuvanja i promocije neretvanske baštine na međunarodnoj sceni.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije