Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

S jeseni pčinju radovi na Dnevnoj bolnici

Objavljeno prije

Uz sve napore tijekom pandemije korona visrusa, djelatnici i napose čelnici Doma zdravlja Metković nastoje rješavati brojne druge planirane poslove u smislu poboljašnja zdravstvenih usluga te desetke tisuća pacijenata sa šireg neretvanskog područja.

Prema riječima Mihovila Štimca, ravnatelja Doma zdravlja Metković, na jesen bi trebali otpočeti radovi na rekonstrukciji napuštene zgrade Općinskog suda i njezino uređenje za potrebe dnevne bolnice.

O Dnevnoj bolnici govori se godinama, ali ona nije zaboravljena ni od strane Doma zdravlja ni od Dubrovačko-neretvanske županije, ali ni od resornog ministarstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nema sumnje da su potrebe za jednom takvom ustanovom iznimno velike, posebice s obzirom na broj pacijenata koji gravitiraju Domu zdravlja. Nakon puštanja u rad te bolnice koja će djelovati u sustavu OB Dubrovnik, specijalisti iz Dubrovnika dolazit će prema rasporedu u tu bolnicu. Tako će se značajno umanjiti problemi pacijenata, a nadasve, smajnjiti troškovi puta do Dubrovnika ili Splita.

Treba se prisjetiti značajnih ulaganja u opremanje Doma zdravlja, uključujući i sredstva dobivena putem projekata prekogranične suradnje, što znači da su oni koji vode Dom zdravlja u velikoj mjeri ispunili svoje zadaće.

Među ostalima, i Grad Metković izdvaja sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta rada Doma zdravlja i njegovih djelatnika, a sve zbog kvalitetnije zdravstvene skrbi cjelokupnog stanovništva.

Trenutačno su u tijeku radovi na uređenju prostora za potrebe sanitetskog prijevoza i patronažnih djelatnika, koji su ostali bez prostora nakon osnivanja Covid-19 ambulante i koji su bili smješteni u okviru Doma zdravlja.

Uređuje se dodatni prostor/parking za sanitet Doma zdravlja Metković

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

63 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula jedna muška osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 35 osoba muškog spola i 28 osoba ženskog spola: 28 iz Dubrovnika, 16 iz Konavala, 8 iz Vele Luke, 3 iz Župe dubrovačke, 2 iz Korčule te po jedna iz Blata, Lumbarde, Metkovića, Orebića, Pojezerja i Smokvice.

Preminula je jedna muška osoba iz Metkovića (rođ. 1971.).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izliječeno je 170 osoba: 73 iz Dubrovnika, 22 iz Konavala, 15 iz Metkovića, 13 iz Župe dubrovačke, 11 iz Ploča, 9 iz Vele Luke, 7 iz Korčule, 6 iz Opuzena, po tri osobe s Lastova i iz Stona, po dvije iz Kule Norinske, Lumbarde i Orebića te po jedna osoba s Mljeta i iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađena su 294 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 168.507 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 61 osoba pozitivna na koronavirus, pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri su na respiratoru, a jedna osoba na O2.

U samoizolaciji su 693 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 981 slučaj kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Redakcija portala Metković NEWS izražava sućut obitelji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije