Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

S jeseni pčinju radovi na Dnevnoj bolnici

Objavljeno prije

Uz sve napore tijekom pandemije korona visrusa, djelatnici i napose čelnici Doma zdravlja Metković nastoje rješavati brojne druge planirane poslove u smislu poboljašnja zdravstvenih usluga te desetke tisuća pacijenata sa šireg neretvanskog područja.

Prema riječima Mihovila Štimca, ravnatelja Doma zdravlja Metković, na jesen bi trebali otpočeti radovi na rekonstrukciji napuštene zgrade Općinskog suda i njezino uređenje za potrebe dnevne bolnice.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

O Dnevnoj bolnici govori se godinama, ali ona nije zaboravljena ni od strane Doma zdravlja ni od Dubrovačko-neretvanske županije, ali ni od resornog ministarstva.

Nema sumnje da su potrebe za jednom takvom ustanovom iznimno velike, posebice s obzirom na broj pacijenata koji gravitiraju Domu zdravlja. Nakon puštanja u rad te bolnice koja će djelovati u sustavu OB Dubrovnik, specijalisti iz Dubrovnika dolazit će prema rasporedu u tu bolnicu. Tako će se značajno umanjiti problemi pacijenata, a nadasve, smajnjiti troškovi puta do Dubrovnika ili Splita.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Treba se prisjetiti značajnih ulaganja u opremanje Doma zdravlja, uključujući i sredstva dobivena putem projekata prekogranične suradnje, što znači da su oni koji vode Dom zdravlja u velikoj mjeri ispunili svoje zadaće.

Među ostalima, i Grad Metković izdvaja sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta rada Doma zdravlja i njegovih djelatnika, a sve zbog kvalitetnije zdravstvene skrbi cjelokupnog stanovništva.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Trenutačno su u tijeku radovi na uređenju prostora za potrebe sanitetskog prijevoza i patronažnih djelatnika, koji su ostali bez prostora nakon osnivanja Covid-19 ambulante i koji su bili smješteni u okviru Doma zdravlja.

Uređuje se dodatni prostor/parking za sanitet Doma zdravlja Metković

ROKO TOLIĆ 740/300px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom (tri utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o tri osobe iz Dubrovnika, dvije iz Stona i Vele Luke, jednoj iz Blata te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo šest osoba muškog spola i tri osobe ženskog spola, a njih šest ima utvrđenu epidemiološku vezu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Izliječena je 31 osoba: 13 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, dvije iz Opuzena i Ploča te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 302 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 68 143 uzorka.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, a dva na kisiku.

U samoizolaciji je 349 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 692 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije