Ostanimo u kontaktu

PONAJBOLJI KRATKI DOKUMENTARNI FILMOVI

Revija DokuMA Film Festivala u Metkoviću

Objavljeno prije

DokuMA film festival Metković

U ponedjeljak 30. svibnja u 20:00 u Kinu Pobjeda u Metkoviću će se predstaviti međunarodni DokuMA Film Festival iz Makarske uz selekciju ponajboljih kratkih dokumentarnih filmova s prošlogodišnjeg festivala.

Metkovska publika, uz besplatan ulaz, može pogledati animirani dokumentarac “Predikat i mak” (Le C.O.D. et le Coquilecot, 2013, 24’, FRA) o mladim učiteljima i njihovim iskustvima kroz svoj prvi dan u učionici, vizualno impresivni “Ritam spavača” (Sleeper’s Beat, 2014, 16’, UK) o radnicima na Transsibirskoj željeznici, prošlogodišnji dobitnik nagrade publike Moj najdraži jebeni mobitel o intezivnoj vezi tinejdžerice i njezinog mobitela te dva filma nastala u sklopu regionalne edukativne Dokuma CrossBorder radionice “Britanci u Makarskoj” (2016, 7’) o britanskom bračnom pari koji živi na Biokovu i “Posljednji galebovi” (2016, 6’) o legendarnim makarskim galebarima.

Treće izdanje DokuMA Film Festivala se održava od 1. do 5. lipnja u Makarskoj. Biti će prikazano 30 filmova uz 21 premijeru a posjetitelje čekaju i zabavno-glazbeni sadržaji. Službena zemlja partner je Kraljevina Danska a međunarodni žiri će sačinjavati redatelj Torben Simonsen, producentica Tamara Babun te kultni ‘odabranik’ Đelo Hađiselimović. Organizator festivala je makarska Udruga Dokuma, glavni partneri su Grad Makarska, Hoteli Makarska i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Zagrebu a održava se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatskog fimskog saveza te Danskog filmskog instituta.

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije