Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ NA DRUGOM MJESTU PO IZNOSU STIPENDIJA

Raspisan natječaj za stipendije, studentima 1.200 kuna mjesečno!

Objavljeno prije

Grad Metković raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za aktualnu 2019./2020. akademsku godinu. Grad će 10 stipendija dati uspješnim i darovitim studentima, 10 studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa te 10 studentima deficitarnih zanimanja. Osim toga, neograničen broj stipendija Grad daje i studentima koji su djeca poginulih hrvatskih branitelja te studentima s invaliditetom.

Mjesečni iznos gradske stipendije je 1.200,00 kuna, a one će se isplaćivati u deset mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2019. do srpnja 2020. godine.

Iz gradskog proračuna predviđeno je 360 tisuća kuna.

U našem velikom istraživanju u kojem smo ispitivali koliko hrvatski gradovi izdvajaju za svoje studente te u kojima od njih se dijele najviši iznosi stipendija, Grad Metković našao se na visokom drugom mjestu po iznosima stipendija, zajedno uz Pakrac i Rovinj, odmah nakon Umaga, Poreča i Obrovca.

Metković je ove godine povećao ukupna izdvajanja za studente za visokih 266 posto pa je tako ove godine izdvojeno 666 tisuća kuna za studentske stipendije i sufinanciranje prijevoza. Studenti Metkovića tako sada mjesečno primaju stipendije od 1.200 kuna dok su prije imali one od 500. Također, Grad im godišnje osigurava dvije besplatne povratne karte iz Metkovića do mjesta studiranja i nazad.

„Ovo je samo potvrda rada i ulaganja u djecu i mlade što je od samog početka jedan od naših prioriteta, jer oni su budućnost. Iz godine u godinu postavljamo sve ambicioznije ciljeve i ostvarujemo bolje rezultate, ali svjesni smo da budućnost zajednice zapravo leži u novim generacijama“, poručio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Inače, nakon što su prošle godine snižene cijene vrtića i povećane naknade za bebe za 150 posto, Metković ove godine znatno povećava i izdvajanja za obrazovanje i obitelj i socijalne potrebe građana, za koje je u ovogodišnjem Proračunu osigurano više od 2 milijuna kuna što je čak 35 posto više nego lani. Tako su povećana izdvajanje za sufinanciranje prijevoza učenika te su osigurana sredstva za  nagrade darovitim učenicima te opremanje školskog kabineta informatike i kemije. Osigurana su sredstva i za rekonstrukciju tri boravišne jedinice u okviru središnjeg Dječjeg vrtića, a Grad će sam izdvojiti 250 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta. (Grad Metković/P.B./L.U.)

Izvor: gradonacelnik.hr

ZABAVA GARANTIRANA

Beach bar Limone na Kominsko ušće 13. kolovoza dovodi Tamburaški sastav Sanjalice

[ SPONZORIRANA OBJAVA ]

Objavljeno prije

Kominsko ušće bogatije je za još jedan beach bar koji u ovim ljetnim vrućinama dođe kao mala oaza u pustinji. Prekrasni ambijent novootvorenog Limone bara osim svakodnevnih after beach partya 13. kolovoza dovodi dašak Slavonije u srce neretvanske doline.

Sve popularnii Tamburaški sastav Sanjalice u petak, 13. kolovoza, dan prije Maratona lađa na Neretvi pobrinut će se da ovogodišnji spektakl svima ostane u lijepom sjećanju.

Ulaz je besplatan, stoga vidimo se u Limone beach baru!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beach_bar_limone

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije