Ostanimo u kontaktu

PROJEKT VRIJEDAN 50 MILIJUNA KUNA

Radovi na Dnevnoj bolnici Metković prate ugovorene rokove, prvi pacijenti u ljeto 2022.

Objavljeno prije

Napreduju radovi na projektu izgradnje Dnevne bolnice Metković, a danas su ih obišli gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan sa zamjenicima Robertom Dokom i Damirom Raićem, župan Nikola Dobroslavić sa svojim zamjenicima, saborski zastupnik Branko Bačić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić te ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac.

Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i ukupne je vrijednosti 50 milijuna kuna, a još uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić je istaknuo kako je planirani završetak radova 1. studenoga 2021. godine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Planirana širina objekta na tri etaže je 960 kvadratnih metara, a vrlo smo zadovoljni dinamikom radova koji se odvijaju bez većih zastoja. Dio opreme je već kupljen sredstvima koje je Vlada RH, još prije dvije godine, putem Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila Općoj bolnici Dubrovnik, a očekujemo i dodatna sredstva. Radovi bi trebali završiti u studenome, a čim završi opremanje, s radom počinju i specijalisti iz OB Dubrovnik. Nadamo se do ljeta iduće godine, – kazao je Bekić.

Zadovoljan dinamikom radova je i gradonačelnik Dalibor Milan.

– Dnevna bolnica je jedan zaista značajan projekt za građane Metkovića. Iako su mnogi govorili da Dnevne bolnice u Metkoviću nikada neće biti, danas svjedočimo tome da će ona vrlo brzo biti gotova. Svi znamo da je građanima doline Neretve vrlo bitna bolnica ovakvoga tipa, jer je najbliža bolnica udaljena stotinjak kilometara, što je poseban problem u ljetnim mjesecima. Projekt Dnevne bolnice riješit će taj problem i omogućiti kvalitetniju zdravstvenu skrb za sve naše sugrađane, – naglasio je Milan.

Župan Nikola Dobroslavić je istaknuo kako u Županiji ustraju i na uspostavljanju Hitne helikopterske medicinske službe.

– Lijepo je vidjeti da radovi napreduju i da će liječnici imati moderne i kvalitetne uvjete za rad. To je jedan od segmenata za bolje zdravstvo u Županiji. Poznato je da mi ustrajemo i na organizaciji Hitne helikopterske medicinske službe i želimo da ona ima sjedište u dolini Neretve te da tako postignemo tzv. zlatni sat. Vjerujem da ćemo, u suradnji s Vladom RH i Ministarstvom zdravstva u tome i uspjeti, – rekao je Dobroslavić.

Obilasku radova nazočio je i saborski zastupnik Branko Bačić.

– Radovi na Dnevnoj bolnici te početak radova na aglomeraciji Metkovića pokazuju da je grad Metković, ali i cijela Dubrovačko-neretvanska županija jedno veliko gradilište. Svi ti projekti realiziraju se s velikim naporima i zalaganjem, kako gradonačelnika Milana, tako i župana Dobroslavića. Vrlo je važno što su svi ti projekti došli u fazu realizacije i što će gotovo 50 tisuća građana doline Neretve, od idućega ljeta, imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb, – kazao je Bačić.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o 25 osoba muškog spola i 55 osoba ženskog spola: 47 iz Dubrovnika, 11 iz Orebića, pet iz Vele Luke i Župe dubrovačke, četiri iz Blata i Trpnja, dvije iz Korčule te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Konavala i Lumbarde.

Izliječena je 41 osoba: 17 iz Dubrovnika, devet iz Ploča, pet iz Blata i Metkovića, dvije iz Vele Luke te jedna iz Dubrovačkog primorja, Korčule i Pojezerja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 438 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 150 095 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus, a šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji su 1223 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 966 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije