Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OBAVIJEST PROIZVOĐAČIMA AGRUMA

Provedite preventivne mjere zaštite nasada agruma od uzročnika bakterijskih i gljivičnih oboljenja

Objavljeno prije

Iznad prosječno visoke temperature potaknule su kretanje vegetacije stoga je uputno provesti preventivne mjere zaštite nasada agruma od uzročnika bakterijskih i gljivičnih oboljenja. U razvojnom stadiju mirovanja pupa mogu se primijeniti pripravci na osnovi bakra: (Nordox 75 WG, Neoram WG, Cuprablau Z 35 WG, Bordoška juha i dr.).

Kako bi se učinkovito suzbili prezimljujući oblici štitastih uši, lisnih uši i grinja bakrenom pripravku je uputno dodati pripravak na osnovi mineralnog ulja ( Bijelo ulje, Mineralno svjetlo ulje, Ovitex i dr. ) Zaštitu je moguće napraviti i pripravkom koji je kombinacija bakrenog hidroksida i parafinskog ulja ( Modro ulje ).

Izbor pripravaka sukladno registraciji i dozvoli na agrumima (mandarina, klementina, naranča, limun , grejp, limeta ) mogu se provjeriti u FIS bazi Ministarstva poljoprivrede na poveznici  https://fis.mps.hr/trazilicaszb/

Pripravke primijeniti prema uputi na etiketi ! Svako tretiranje je potrebno zabilježiti  u evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja  , a praznu ambalažu zbrinuti na pravilan način.

Ivana Tomac Talajić  dipl. ing. agr.
 e-mail: Ivana.Tomac.Talajic@mps.hr

PROGRAMU POTPORA U POLJOPRIVREDI

Metkovskim poljoprivrednicima u četvrtak isplata potpora u vrijednosti 600 tisuća kuna

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan potpisao je 139 Zaključaka o dodjeli potpore male vrijednosti na području grada Metkovića u 2021. godini za ulaganja u poljoprivredi koji će danas biti poslani poštom na adrese korisnika potpora.

Riječ je o Programu potpora u poljoprivredi, putem 5 mjera s kojima Grad Metković već četvrtu godinu za redom dodjeljuje potpore, a ove godine u iznosu od 600.000,00 kn, što je za 100.000,00 kn više u odnosu na prethodnu godinu.

– Slijedeće godine povećat ćemo iznos sredstava koja dodjeljujemo jer se mjera pokazala uistinu dobra i interes poljoprivrednika je sve veći, a cilj nam je da svi zainteresirani poljoprivrednici dobiju potporu. Dodijeljena sredstva poljoprivrednicima bit će isplaćena ovaj četvrtak, 22. travnja 2021. godine, – istaknu je Milan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije