Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Proslava uz Kolo sreće u Domu za starije osobe i rehabilitaciju

Objavljeno prije

Kolo sreće u Domu (10)

U Domu za starije osobe i rehabilitaciju u Metkoviću danas se igranjem Kola sreće proslavio Međunarodni dan starijih osoba.

Druženje je, sa suradnicima i partnerima Udrugom Otac Ante Gabrić i Domom za starije osobe i rehabilitaciju organizirala Udruga Dobra u sklopu projekta Uključimo starije u našu zajednicu.

Događaj je popratila i Nina Skurić, pročelnica Upravnog odjela  za međugeneracijsku solidarnost, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, zajedno sa suradnikom Perom Pendom, koja je kazala da podržava rad Udruge Otac Ante Gabrić i Udruge Dobra u projektima pomoći starijim osobama.

Stana Kešina iz Udruge Dobra, voditeljica projekta Uključimo starije u našu zajednicu rekla je da je Udruga  Međunarodni dan za starije osobe htjela proslaviti uz neku vrstu zabave.

– U okviru projekta Uključimo starije u našu zajednicu proslavljamo Međunarodni dan starijih osoba koji se inače obilježava 1. listopada. Ovaj dan smo željeli obilježiti uz neki zabavni sadržaj. Tako smo s volonterima u okviru projekta Za veselu starost izradili drvenu konstrukciju Kola sreće i ono ostaje na korištenje korisnicima Doma nakon ovog dana – kazala je Kešina.

Projekt Uključimo starije u našu zajednicu provodi se uz potporu sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok su Kolo sreće i projekt Za veselu starost financirani sredstvima Grada Metkovića.

Pobjednicima Kola sreće uručene su simbolične nagrade, a nakon njega su se predstavnici Doma i udruga, zajedno sa starijima družili uz prigodnu zakusku.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije