Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Proračun Grada Metkovića za iduću godinu 84 milijuna kuna

Objavljeno prije

Gradski vijećnici usvojili su Proračun Grada Metkovića za 2022. godinu koji iznosi 84 milijuna kuna.

Proračun uključuje nastavak višegodišnjih projekata i investicija te početak novih kapitalnih projekata kojima je svrha unaprijediti kvalitetu života u Metkoviću.

Sveznalica 7400xXpx

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je neke od najznačajnijih projekata koji će se realizirati.

„Nastavljamo, ali i započinjemo s velikim infrastrukturnim projektima kojih se ne bih postidio niti jedan veći grad. Između ostalih, to su rekonstrukcija odlagališta otpada Dubravica. Gradimo kompostanu vrijednu 23 milijuna kn, pri čemu je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša 12 milijuna kn te sortirnicu ukupne vrijednosti od 11 milijuna kn. Također, nastavljamo s izgradnjom Dječjeg vrtića Radost – projekta koji će riješiti dugogodišnji problem liste čekanja za upise u vrtić, završavamo radove na Malog gradskoj tržnici, a osigurali smo i tri milijuna kn za otkup zemljišta, u svrhu izrade projekta odvodnje na predjelu Slatine i Jelaševca te izgradnju POS-ove zgrade“, kazao je gradonačelnik Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osim ulaganja u kapitalne projekte, Grad Metković nastavlja i sa socijalnim izdvajanjima za građane.

„Grad nije odustao niti od jednoga socijalnog programa. Nastavljamo s darovima za novorođenu djecu, a osim osnovnoškolcima, troškove nabave školskoga pribora sufinancirat ćemo i srednjoškolcima. I dalje ćemo, s jednim od najvećim iznosa u RH, stipendirati studente te sufinancirati prijevoz učenika i studenta. Nastavljamo i s izdvajanjem za poboljšanje zdravstvene zaštite građana te programima potpora za poljoprivrednike i poduzetnike. Osim božićnica, od iduće godine umirovljenicima ćemo isplaćivati i uskrsnice“, naglasio je gradonačelnik.

Usvajanje gradskoga Proračuna za iduću godinu proteklo je bez vijećničkih amandmana.

HRVATSKA JE U POLUFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA

Slavlje na ulicama Metkovića, donosimo djelić atmosfere

Objavljeno prije

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru! Nakon početnog vodstva Brazila, pogotkom Neymara pred kraj prvog produžetka, u drugom produžetku, četiri minute prije kraja, naš Metkovac Bruno Petković zabija za 1:1, a ostalo je povijest, koju na ovom Mundijalu debelim slovima ispisuje naš vratar Dominik Livaković.

BRAVO VATRENI !!! BRAVO HRVATSKA !!! 

Sveznalica 7400xXpx

Sada na red dolazi Argentina, s kojom igramo u utorak, 13. prosinca u 20 sati!

Donosimo djelić atmosfere slavlja na ulicama u Metkoviću!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije