Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Promocija policijskog zvanja održana u Metkoviću

Objavljeno prije

Dani otvorenih vrata putem kojih se promovira policijsko zanimanje, nakon Dubrovnika, danas su održani i u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepan Radić u Metkoviću. Prisutnima se u ime Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Miro Bajo, a osim njega, prezentaciji su nazočili  načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, pomoćnik voditeljice Policijske škole Josip Jović -Hrvoje Marić, kao i načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević.

Brojni zainteresirani srednjoškolci, kao i građani Metkovića i okolice, imali su priliku vidjeti vrlo zanimljiv program promocije rada policije i tehnike koju koriste. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Posebna atrakcija bila su dva policijska psa s kojima su prikazane vježbe pronalaska droge i vježba napada psa na osobu koja fizički nasrne na policijskog službenika prilikom postupanja. Prisutni su također imali priliku na postavljenom poligonu provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

Ovakve promocije održavaju se diljem Hrvatske s ciljem animiranja što većeg broja mladih za policijskim zanimanjem i njihove prijave na natječaj koji je u tijeku, a kojim Ministarstvo unutarnjih poslova traži 750 novih policijskih službenika.

Program srednjoškolskog obrazovanja započeti će 14. rujna na Policijskoj akademiji, a za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primati će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih dakle siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije