Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

PROMETNA INFRASTRUKTURA

Na vidiku rješenje prometnih problema kod Rogotinskog mosta

Objavljeno prije

Neretvanski vozači znaju da je skretanje za ušće Neretve blizu Rogotinskog mosta opasno za sve sudionike u prometu, a znaju i vozači u tranzitu.

U proteklom razdoblju dogodilo se više prometnih nezgoda s tragičnim i ozbiljnim posljedicama, a ništa nije učinjeno da se taj problem riješi. Problem je u činjenici da vozači vozila koja skreću prema Ušću moraju čekati da prođu vozila iz suprotnog smjera, ali i paziti na vozila iza sebe, jer treća traka ne postoji.

Uvaženi ravnatelj Doma zdravlja Ploče, dr. Vinko  Matić , godinama putuje na posao iz Blaca do Ploča, a nedavno je temeljem dva svoja iskustva u kojima mu je život bio ugrožen, medijima obznanio da je s tim problemom upoznao PU DNŽ, a ona Hrvatske ceste i Županijske ceste. Upozorio je da i njegova dva pacijenta još trpe posljedice prometnih nezgoda na tom mjestu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Liječniku Matiću obećano je da će uskoro uslijediti rekonstrukcija dijela D-8 od Rogotinskog mosta do Opuzena i izgradnja kolničkog traka za skretanje prema Ušću.

Dr. Matić u svom istupu u medijima rekao je da od Ploča do Opuzena postoji više od 300 prometnih znakova, od toga njih 200 na magistrali. Naravno, svi ti silni znakovi odvlače pažnju i koncentraciju vozača, pa i to može prouzročiti goleme posljedice.

RENT-A-CAR M 740

Slučajno smo prošle godine prijatelj i ja od malog mosta u naselju Rogotin do prvog semafora u Metkoviću izbrojili ili nabrojali 340 prometnih znakova. Prometni znakovi se dijele u tri kategorije:

Znakovi opasnosti, znakovi izričitih naredbi, znakovi obavijesti, i znakovi obavijesti za vođenje prometa. Ako bi svi vozači sukladno pravilima uredno pratili znakovlje (a morali bi), čini se da nitko ne bi trebao voziti brzinom većom od 50 kilometara na sat.

Naime, gradovi Ploče, Opuzen i Metković gotovo su srasli u jedno naselje, vozila je sve više, ali i prometnih problema što se prometnica tiče.

Za pohvalu je intervencija na području južnog ulaza u Metković, i svaka čast onima koji su to tražili i onima koji su sve to financirali. Na sličan način trebalo bi riješiti pojedine dionice od Ploča do Metkovića. Znamo da ni Hrvatske ni Županijske ceste nemaju nepresušan izvor sredstava, a znamo i da se maksimalno trude. Ipak, trebali bi u što kraćem roku obaviti niz rekonstrukcija na prometnicama kako bi se ljudi sigurnije vozili i bez problema dolazili do svojih odredišta.

Ovdje moramo istaknuti gorući problem u Metkoviću, na putu do Hladnjače i objekta TOMMY, kao i prilikom izlaza prema Mostu , nadvožnjaku ili pothodniku kod željezničke postaje.

Tu, zapravo svi vozači, htjeli ili ne htjeli  krše propise i dovode u opasnost i sebe i druge. Jednostavno, bez toga vi ne možete doći do prometnice kojom želite nastaviti vožnju.

Uz to, na uskom prolazu stoje parkirani teretni kamioni.

Na sreću, Grad Metković kani riješiti i taj problem, a do tada svi moramo biti strpljiviji i pažljiviji.

O prometu na Crnom putu (Put Narone) više nema smisla govoriti, pa ni nećemo.

 

DOSTOJANSTVENO PODRŽAVAJMO HRVATSKU

Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja – poručuju iz policije

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024. u Njemačkoj

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Budući da se danas u 15 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Albanije, pozivamo građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja.

Za očekivati je da će i nastavak natjecanja u grupnoj fazi također privući veliki interes građana koji već tradicionalno prate utakmice naše reprezentacije uz obiteljska druženja, na otvorenim prostorima, prvenstveno gradskim trgovima, ulicama, rivama, terasama ugostiteljskih objekata i slično. U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana.

Kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice, preporučamo:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
  • da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja – posebice žena, djece i starijih osoba
  • da navijači/posjetitelji/simpatizeri hrvatske nogometne reperezentacije:
    • izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola
    • ne koriste pirotehnička sredstava – budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice
    • prilikom dolaska ili odlaska s okupljanja navijača ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te da obrate pažnju na sigurnost u prometu općenito

Policija će uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s važećim propisima, a što može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja.

Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu – učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas!

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije