Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

OTVOREN POSTUPAK JAVNE NABAVE

Pristigle ponude za prvi dio projekta ‘Aglomeracija Metković’, najniža ponuda veća za gotovo 40 milijuna kuna

Objavljeno prije

Prošli tjedan otvoren je postupak Javne nabave za Izgradnju sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže.

Riječ je o prvom dijelu projekta vrijednosti gotovo 231.000.000 kuna na koji je stiglo pet ponuda, od kojih se niti jedna ne uklapa u navedeni iznos.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Najbližu ponudu je imala Španjolska Firma COMSA SA iz Barcelone koja je spomenuti dio radova procijenila na preko 270.000.000 kuna, što je gotovo 40 milijuna kuna više od procijenjene vrijednosti naručitelja.

Podsjetimo ukupna vrijednost projekta, bez PDV-a, iznosi 358.929.889,00 kuna, te još slijedi natječaj za izgradnju pročišćivača sa postrojenjem za solarno sušenje otpadnog mulja, te nabavka specijalnih vozila, rovokopača i ostale opreme.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Cijeli projekt se financira u omjeru, 70,68 % EU, 11,73 % RH, 11,73 % Hrvatske vode i 5,86 % Metković d.o.o. i Grad Metković.

Kako doznajemo, nije novost da je iznos ponuditelja premašio ponudu. U gotovo istom postotku od cca 17% dogodilo se to i u Pločama, dok je u nekim sredinama na nivou države taj postotak išao i do 50%. Nositelj cijelog projekta su Hrvatske vode, stoga pretpostavljamo da će uz pomoć RH one i snositi premašeni iznos, za kojeg odgovorni ipak misle da u konačnici neće biti toliko veći.

Prilažemo Zapisnik s otvaranja ponuda – Aglomeracija Metković.

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije