Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROMETNI KOLAPS

Priopćenje gradonačelnice Katarine Ujdur zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Lučkog mosta

Objavljeno prije

Most NL, Katarina Ujdur

Ponukani učestalim upitima građana, a razumjevši njihovo ogorčenje i nervozu glede prometnog kaosa u gradu prouzrokovanih radovima na Lučkom mostu, obraćam vam se sa sljedećim činjenicama:

  • dana 6. veljače 2017. godine Hrvatske ceste kao investitor na projektu sanacije Lučkog mosta, uvele su u posao izvođača radova Geotehnika d.o.o. Ugovoreni rok za završetak radova je četiri mjeseca odnosno 6. lipnja 2017. godine. S obzirom na dinamiku i način izvođenja radova gotovo sam sigurna da taj rok neće biti ispoštovan.
  • na posljednjem sastanku koji se dogodio na moju inicijativu Hrvatske ceste su garantirale da će kolnička konstrukcija s nanesenim slojem asfalta biti puštena u promet najkasnije do 10. svibnja 2017. godine,
  • konstantno sam inzistirala na ručnoj regulaciji prometa,
  • pozivala prometu policiju na aktivno uključivanje u rješavanju ove problematike
  • i gradsko prometno redarstvo pokušalo je s izvođačem radova naći zajednički jezik te pomoći pri ručnoj regulaciji prometa, no izvođač radova nije imao sluha
  • Grad je tražio višesmjenski rad izvođača radova na što je dobio odgovor da je to nepotrebno
  • danas je i moj zamjenik Nikola Grmoja i osobno nazvao resornog ministra Olega Butkovića kako bi ga upoznao sa ovom problematikom
Sveznalica 7400xXpx

Ljudi krivo misle da je Grad Metković investitor, što nije istina. Investitor su Hrvatske ceste kojima je direktno nadređen ministar Butković (HDZ). Grad Metković tražio je obnovu Lučkog mosta još prije dvije godine, a oni su ih započeli tek sad pred lokalne izbore.

Pozdravljam svako investiranje u grad Metković, no ne i ovakav način izvođenja radova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Katarina Ujdur

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije