Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

VAŽNE OBLJETNICE

Prije 50 godina proradio je Radio Metković

Objavljeno prije

U kolovozu 1971. godine uglavnom su privedene kraju sve pripreme za početak emitiranja Radio Metkovića. U rujnu je održana audicija za spikere pod nadzorom pokojnih profesora Ive Bućana, Ante Brečića Feđe, te novinara iz Splita Frane Jurića, Miroslava Orlovića i Hrvoje Šakote.

Temelje za osnivanje Radio Metkovića udario je legendarni Miroslav Orlović osnivanjem svoje Radio-šupe i nizom tehničkih izuma.

Nakon audicije krenula su ispitivanja čujnosti, usmjeravanje antenskog sustava, kadrovsko ekipiranje, a sve u okviru Narodnog sveučilišta čiji je direktor bio prof. Nikola Marević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prvi veliki projekt realiziran je 26. listopada 1971. godine, kada je organiziran prijenos govora tadašnjeg visokog političara Mirka Tripala Mike i kada se na Gradskom trgu okupilo više tisuća ljudi.

Novi medij imao je odmah emisije vijesti, čak i dnevnike, emisiju želja i pozdrava, reklamne spotove, razgovore i puno drugih sadržaja.

GALA HOME 740px

U siječnju i veljači 1972. godine onodobni političari prorijedili su kadrovsku strukturu izgonom pojedinih djelatnika i doveli druge.

Radio postaja Metković imala je nekoliko duljih i kraćih prekida u emitiranju, do devedesetih godina.

Već u ljeto 1991.godine Tomislav Jerković rukovodio je pripremama za početak emitiranja, može se slobodno reći, Ratnog Radio Metkovića.

Angažirani su tehničari, novinari, voditelji, urednici, koji su zajedničkim naporima u svim godinama Domovinskog rata davali ogroman doprinos širenju istine o Domovinskom ratu, danomice prateći sva zbivanja na bojištima, ali i u gospodarstvu tadašnje Općine Metković, u sportu i kulturi. Pri tomu su novinari Radio Metkovića i svi djelatnici servisirali brojne radio-postaje u Hrvatskoj o ratnim zbivanjima na području doline Neretve, odnosno Južnog bojišta.

Građani su putem radija doznavali sve o zračnim i drugim uzbunjivanjima, a u podrumima im je radio bio gotovo jedina veza sa svijetom.

Čini nam se da bi 50-tu obljetnicu osnivanja Radio Metkovića i 30-tu obljetnicu osnivanja Ratnog Radio Metkovića, ipak na određeni način trebalo sadržajnije obilježiti.

Makar jednim okruglim stolom o značaju i ulozi medija u Domovinskom ratu na neretvanskom i širem prostoru.

VIKEND PIKNIK FEST

Mihael Borna Bjeliš pobjednik Šahovskog turnira za kadete, drugi Jakov Crnjac, a treći Jakov Šiljeg

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 31. obljetnice A satnije ZNG Metković, prve postrojbe HV-a u dolini Neretve, Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ i HŠK Metković organizirali su turnire u šahu za kadete i seniore.

Šahovski turnir za kadete održao se u subotu, u sklopu Vikend piknik festa u Gradskome parku, a prvo mjesto pripalo je Mihaelu Borni Bjelišu.

Njegov suparnik iz finala, Jakov Crnjac osvoji je drugo mjesto, a treće je pripalo Jakovu Šiljegu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pobjednicima su pokale uručili predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ, Boro Obrvan i Ante Pehar.

Čestitamo svima sudionicima, te ovom prilikom najavljujemo šahovski turnir za seniore koji će se održati u prostorijama HŠK Metković u nedjelju od 10 sati.

GALA HOME 740px

Program prvog Vikend piknik festa vodila je direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
DNŽ Dodatno 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije