Ostanimo u kontaktu

S IZABRANIMA DO SVETOSTI

Prigodnim programom i projekcijom igrano-dokumentarnoga filma ‘Preporučena posveta’ završeni ‘Dani oca Ante Gabrića’

Objavljeno prije

Ustanovi za kulturu i sport Metković sinoć je prigodnim programom i projekcijom igrano-dokumentarnoga filma ‘Preporučena posveta’ završena manifestacija ‘Dani oca Ante Gabrića’. U ovogodišnjoj manifestaciji, održanoj pod motom S izabranima do svetosti sudjelovale su sve metkovske škole, župe, udruge te kulturne i turističke ustanove.

Prigodni umjetnički program izveli su učenici Osnovne glazbene škole Metković, nakon čega je prikazan igrano-dokumentarni film PREPORUČENA POSVETA, redatelja Gorana Matića.

Nakon filma u predvorju Ustanove za kulturu i sport  Udruga ‘Mladi oca Ante Gabrića’ pripremila je humanitarnu akciju i prodaju neretvanskih i indijskih jela, a i posjetitelji su mogli vidjeti talir (haljinu) oca Ante Gabrića, koja je za ovu manifestaciju posuđena iz Indije.

Donosimo video priloge i foto galeriju.

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije