Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ!

Pridružite se najvećoj volonterskoj akciji ‘Zelena čistka’

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Već dvanaestu godinu zaredom u Hrvatskoj održavamo Zelenu čistku, a ova zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dijelom je globalne uspješnice u kojoj milijuni volontera diljem svijeta na isti dan ulažu svoje vrijeme i energiju kako bi učinili ovaj svijet čišćim i ljepšim za život.

Zelena čistka je nacionalna kampanja kojoj je u cilju podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati dvanaesti put za redom u Hrvatskoj, 16. rujna u sklopu svjetske akcije World Cleanup Day! Hrvatska provođenjem akcije Zelena čistka nastavlja biti dijelom priče većih razmjera koje utječu na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

Kako je Grad Metković, kao i prijašnjih godina, koordinator ovog projekta, pozivamo Vas (tko može) da se dana 16. rujna 2023. (subota) u 8:30 sati ispred Hotela Narona pridružite klasičnoj akciji Zelene čistke! Tko nam se ne može pridružiti neka izabere aktivnost digitalnog čišćenja, pa u skladu sa svojim mogućnostima pridonese ovom najvećem volonterskom projektu očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Predlaže se čišćenje sljedećih lokacija:

1.    Korito rijeke Neretve od mosta do veletržnice (velika i mala riva te šetalište 116. brigade)
2.    Ilegalno odlagalište na Jerkovcu (kanal uz nasip)
3.    Ilegalna odlagališta uz lokalne, županijske i državne ceste kao i druga ilegalna odlagališta na području grada Metkovića (prema dojavi građana)
4.    Lokacija oko osnovnih i srednjih škola – (predviđeno za djecu).

Sveznalica 7400xXpx

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije