Ostanimo u kontaktu

LJUBAV MAJKE JAČA JE OD SVIH NEDAĆA

Prenosimo prilog o samohranoj majci Markice Andričića, 37-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize

Objavljeno prije

Na zamolbu majke Anđelke Andričić već smo u nekoliko navrata pisali o majki koja moli za pomoć pri liječenju svoga teško bolesnog sina Markice koji od rođenja ima cerebralnu paralizu. Ovaj put prenosimo prilog HRT-a.

Anđelka Keleković Celjak samohrana je majka Markice Andričića, 37-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize. Žive u Sesvetama u gradskom stanu. Markica je 2017. bio u bolnici na dugotrajnom liječenju od urinarne infekcije te je zadobio teške dekubitalne rane koje ni do danas nisu u potpunosti zarasle.

Njegova majka Anđelka hrabra je žena. Nakon 30 godina rada u “Zvijezdi”, Anđelka je status njegovateljice dobila prije 5 godina. Djelatnici Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb nagovarali su je da Markicu stavi u dom. Ona je odbila jer smatra da se za Markicu nitko ne može bolje brinuti od nje same.

Anđelka je poručila da 2500 kuna te Maričinih 1500 kuna invalidnine je nedostatno za njihov život.

– Samo sam u ljekarni za vikend potrošila 400 kuna, naglasila je Anđelka.

Prošle godine u prosincu isključili su joj plin, te 17 dana nisu imali u stanu grijanje i toplu vodu.

– Smrzavali smo se, ali hvala dragom Bogu imala sam neke grijalice, kazala je.

Naglasila je da je 5800 kuna duga platila jedna anonimna osoba. Do današnjeg dana nije saznala koja.

Osim Markice, Anđelka još ima dvoje djece, dvije kćeri. Jedna završava Hrvatske studije, a druga za koji dan završava II. razred Trgovačke škole. Obje pomažu majci i Markici.

– Treba mi hrana, oblozi, sterilne gaze, urinarne vrećice, sve mi to treba za mog Markicu, poručila je.

Anđelka je rekla da se jako puno zadužuje, ali da je spremna na sve da pomogne svome Markici.

Obitelj je nakon napornih borbi za Markicu na izmaku snaga, ali Anđelka se neumorno i nadljudskim snagama i dalje bori. Kazala je da je razmišljala o preseljenju u inozemstvo, ali ipak je ostala.

– Molim sve državne institucije da pomognu meni i svim majkama takve djece. Njima pomoć najviše treba. Molim Vas, pogledajte tu djecu i izađite nam u susret, apelirala je Anđelka.

Financijski im možete pomoći uplatom na račun:
Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
Kontakt: Anđelka Andričić: 098/958 47 22
Adresa: 10360 Sesvete, 144. brigade Hrvatske vojske

HUMANITARNA AKCIJA ZA LUKU

Bliži se kraj akcije UKLJUČIMO SE!

Objavljeno prije

Luka šalje velike pozdrave iz Zagreba. Smjestio se je u Klaićevoj bolnici gdje ga čeka 20 hitnih pretraga. Luka, kao i njegovi roditelji, daju sve od sebe i nadaju se najsretnijem završetku – Lukinom izlječenju. Metković je mali grad, pun dobrih ljudi mekoga srca. Poznat po tome, po humanitarnim akcijama koje su nebrojeno puta bile slamka spasa, nažalost, sad je pokleknuo. Ovoga se puta nije sakupilo dovoljno novca. I zato, molimo sve koji su u mogućnosti, odrecite se jedne kave ili kutije cigareta i uplatite za našega maloga Lava. Učinimo još jednom dobro djelo i omogućimo da mali Luka dobije potrebnu injekciju.

Pokažimo još jednom da zajedničkim snagama možemo jednom dječaku vratiti sretno i bezbrižno djetinjstvo. Polako istječe vrijeme za ovu akciju, zato – budimo odlučni i uplatimo. Naše malo njemu je puno. Idemo Metković!!!

U tu svrhu prilažu IBAN i broj telefona, te se unaprijed zahvaljuju svim dobročiniteljima, jer kako ističu, ovo su nemile situacije koje ne biraju ni mjesto, ni vrijeme i čovjeka zadese kada ih najmanje očekuje.

IBAN glasi na ime Jadranko Vlahović (suprug), otvoren u OTP banci:
HR9824070003105342709,
SWIFT Code OTPVHR2X.

Kontakt telefon je 095 538 8571

Također, metkovski YouTuber Domagoj Miškić neumorno vodi humanitarni live stream gdje se prikupljati novac.

 

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije