Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VOLONTERSKI CENTAR DOBRA

Predstavljeni rezultati programa Besplatni prijevoz za starije osobe

Objavljeno prije

Danas u prostoru Volonterskog centra Dobra održano je predstavljanje rezultata programa Besplatni prijevoz za starije osobe. Besplatni prijevoz za starije osobe je program kojim se želi doprinijeti povećanju kvalitete života starijih osoba, na način da će im se omogućiti slobodno kretanje s ciljem ostanka u svojem domu te potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u lokalnim zajednicama kroz organizaciju sadržaja za starije osobe.

Ovo je druga i zadnja godina provedbe programa, te se provedbom ostvario opći cilj programa,  smanjiti stopu rizika od siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina i to starijih osoba, kroz provedbu projektnih aktivnosti i razvoj novih sadržaja čime se postigla veća integracija starijih osoba u život zajednice te njihova aktivnija participacija u društvu. Ti sadržaji su uključivali: unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih izvaninstitucionalnih usluga, neposredni rad s korisnicima,  volonterske aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma.

Tijekom provedbe programa obuhvaćeni su korisnici starije životne dobi sa područja Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno koji su koristili usluge prijevoza kako bi zadovoljili životne potrebe.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Partneri na programu: Udruga Otac Ante Gabrić, Centar za socijalnu skrb Metković, Grad Metković, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje i Općina Zažablje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

ISPLATA USKRSNICA UMIROVLJENICIMA

Općina Kula Norinska poziva svoje umirovljenike da podnesu zahtjev za na Uskrsnicu

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska poziva sve umirovljenike koji imaju prebivalište na području Općine Kula Norinska, a ostvaruju mirovine do 335 Eur, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu potporu (Uskrsnicu) Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kula Norinska za 2023. godinu od 28. ožujka do 5. travnja 2023. godine u vremenu od 8.00 do 13.00 sati.

Umirovljenicima kojima mirovina iznosi od 0,01- 200,00 Eur, isplatiti će se iznos od 40,00 Eur, a onima kojima mirovina iznosi od 200,01 Eur – 335,00 Eur, isplatiti će se iznos od 27,00Eeur.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije