Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROGRAM ZA NAJMLAĐE

Predstava za djecu ‘Sretna kućica’ održana u Gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković / Metkovic.hr

U organizaciji Gradske knjižnice Metković u Gradskome parku održana je predstava za djecu ‘Sretna kućica’.

Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz, u režiji Morane Dolenc, a u izvedbi Zlatka Vicića, nastala je prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana. Napisana je prema istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana.

Sveznalica 7400xXpx

Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove.

Ova mala putujuća predstava, na maštovit i poučan način približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Slikovnica Sretna kućica 2014. godine na sajmu knjige Interliber osvojila je književno-likovnu nagradu Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu prema odabiru dječjeg žirija kojeg je činilo 241 dijete u dobi od pet do deset godina.

Predstava Sretna kućica dobila je nagradu dječjeg žirija Zlatna žirafa za najbolju predstavu festivala 2020. na 31. poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru, Slovenija te nagrada za najbolju scenografiju Luči Vidanović na 1. festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru 2021., BiH.

NJEZINA OSTAVŠTINA SU GENERACIJE UČENIKA

Djelatnici OŠ Stjepana Radića se opraštaju od učiteljice Nade Šunjić (1957.-2022.).

Tužnog srca opraštamo se od naše drage kolegice i učiteljice u OŠ Stjepana Radića, Metković NADE ŠUNJIĆ (1957.- 2022.)

Objavljeno prije

Djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića se opraštaju od dugogodišnje kolegice, učiteljice Nade Šunjić (1957.-2022.).

Tužnog srca opraštamo se od naše drage kolegice i učiteljice u OŠ Stjepana Radića, Metković

Sveznalica 7400xXpx

NADE ŠUNJIĆ
(1957.- 2022.)

koja nas je napustila 6. prosinca 2022. godine u 65. godini života

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Njezina ostavština su generacije učenika kojima je tijekom 39 godina radnog staža davala cijelu sebe i prenijela neprocjenjivo znanje, jer sjeme koje sade učitelji zauvijek raste.

Komemoracija za našu učiteljicu Nadu Šunjić održat će se u srijedu, 7. prosinca 2022. godine  u OŠ  Stjepana Radića, Metković u 17.30 (1. kat).

Ovom prilikom obitelji izražavamo iskrenu sućut. Počivala u miru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije