Ostanimo u kontaktu

POZDRAV RODAMA

Predavanje i radionica o rodama u Prirodoslovnom muzeju Metković

Objavljeno prije

roda

Ljeto i praznici lagano se bliže kraju… Osim što završavaju ljetni praznici, za brojne ptice selice također završava vrijeme razonode. Stiže vrijeme kada se spremaju na dalek put u toplije krajeve. Rode su također ptice selice koje ćemo sljedećih dana sve češće viđati na Neretvi. Zašto sada i kuda su krenule? Nose li nekuda djecu?

24.08.2017. u 10.00h u prostorijama Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću održat ćemo kratko predavanje o rodama i njihovom dalekom putu te odgovoriti na brojna pitanja o životu roda.

Nakon predavanja, kreativnom radionicom ćemo zaželjeti rodama sretan put te potaknuti sve posjetitelje muzeja da učine isto! Predavanje i radionicu organizira Udruga BIOM, u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Metković, a u sklopu projekta Jadranski preletnički put. Projekt je financiran od strane fondacija Euronatur i Mava.

– Predavanje – prostorija Prirodoslovnog muzeja Metković, 30 min – prezentacijom ćemo djeci približiti svijet roda – odgovoriti na pitanja tko su rode, od kuda vjerovanje da nose djecu i zašto gnijezde na dimnjacima? Dolazi vrijeme kada rode kreću na put prema Africi – popričati ćemo zašto putuju i zašto baš u Afriku i objasniti što učiniti ukoliko vidimo da roda zimuje na Neretvi.

– Radionica – prostorija PM Metković, 1 h 30 min – uz pomoć voditelja radionice djeca će napraviti papirnate rode. Svako djete će dobiti zadatak razmisliti koje opasnosti čekaju rode na putu do Afrike te će na poseban papirić napisati jednu želju posvećenu rodama. Uz njihovu papirnatu rodu objesit ćemo papirić te ih sve zajedno vezani na držač. “Pozdrav rodama” će se izložiti u Muzeju kako bi sve posjetitelje motiviralo da i oni zažele rodama puno sreće i sretan put u Afriku.

Prirodoslovni muzej Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije