Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MOPEDI I MOTOCIKLI U PROMETU

PP Metković nastavlja s preventivnim aktivnostima usmjerenim na sigurnost u prometu

Cilj preventivnih aktivnosti koje se poduzimaju u prometu imaju cilj u što većoj mjeri utjecati na svijest vozača kao ključnom faktoru kada je u pitanju sigurnost vozača i ostalih sudionika u prometu.

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

S ciljem preveniranja prometnih nesreća i posljedica koje nastaju kao rezultat nesavjesne vožnje Policijska postaja Metković već duži niz godina poseban naglasak stavlja na aktivnosti koje su usmjerene na upozoravanje sudionika u prometu o tome koja ponašanja u prometu nisu poželjna, odnosno dovode do najtežih prometnih nesreća, a sve kako bi u što većoj mjeri utjecali na svijest vozača koja je ključni faktor kada je u pitanju sigurnost prometa.

Jedna od aktivnosti koje provode je i edukacija mladih vozača, za što su osmislili projekt „Oprezno za volan“ koji je posebno namijenjen budućim mladim vozačima. Edukacija se provodi u završnim razredima srednjih škola u vidu predavanja na kojima se pojašnjava koje su to greške i uzroci zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, koliko u njima sudjeluju mlade osobe, kolika je važnost pridržavanja prometnih propisa, te o nužnosti  korištenja zaštitne kacige, odnosno  korištenja pojasa tijekom vožnje u vozilu.

Osim mladih vozača, njihove preventivne aktivnosti usmjerene su i na vozače mopeda i motocikala kao posebno ranjive skupine sudionika u prometu. Dolaskom ljepšeg vremena na prometnicama se može primijetiti veći broj vozača mopeda, motocikala i bicikla.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Kako bi im se skrenula pozornost o opasnostima zbog kojih su izloženi pogibiji na prometnicama, Policijska postaja Metković je danas, tijekom jutarnjih sati, provela posebnu promidžbeno preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“ .  Posjetiteljima  se  prezentirala oprema i vozila kojima se koristi policija pri nadzoru prometa, a u provedbu akcije uključeni su i lokalni moto klubovi (MK Veterani Croatia i MK Gusari) , Zavod za hitnu medicinu Ispostava Metković, Javna vatrogasna postrojba Metković, auto škole i Stanica za tehnički pregled vozila Metković.

'USKRŠNJI ZEKO DOLAZI U NAŠ GRAD!'

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje u gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje s ‘Uskršnjim zekom’, koje će se održati u subotu, 1. travnja 2023. od 10 sati u Gradskome parku Metković.

– Predstaviti ćemo Vesele pisanice koje su oslikala djeca iz Središnjeg dječjeg vrtića, D.V. Radost, D.V. Leut, D.V. Mali Isus, O.Š. Stjepana Radića, O.Š. don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković i S.Š. Metković.

Pridružit će nam se Uskršnji zeko koji će se s djecom družiti, plesati i tražiti čokoladne pisanice po parku. Dođite i vi!, – poručuju iz TZ Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije