Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

ČISTOĆA METKOVIĆ D.O.O.

Poziv na sastanak predstavnicima stanara i upraviteljima zgrada o gospodarenju otpadom u višestambenim jedinicama

Objavljeno prije

Kontejneri za smeće, Zeleni otoci

Na snagu je 01. 11. 2017. stupila Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 50/2017), a temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Grad Metković će donijeti Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, a temeljem iste će se izvršiti i promijene u sustavu prikupljanja i odvoza otpada. Najveće promijene se očekuju upravo kod višestambenih jedinica.

Svaka zgrada morati će imati primarne spremnike za miješani komunalni otpad, spremnik za bio otpad, te spremnik za papir, a ovisno o potrebama razmišljati će se i o ostalim kategorijama otpada koje se mogu razvrstati na lokaciji.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Korisnici u višestambenim jedinicama će također biti dužni dostaviti, nama kao davatelju usluge, Izjavu o načinu korištenja javne usluge o čemu ćemo Vas, kao i o drugim detaljima, upoznati nakon donošenja Odluke o načinu pružanja javne usluge.

Za ovaj prvi sastanak bitno je prenijeti predstavnicima stanara i upraviteljima zgrada spoznaju o obvezama koje će proizaći iz novog sustava prikupljanja, a pogotovo:

  • obveza osiguranja lokacije za smještaj zajedničkih posuda za odvojeno prikupljanje otpada
  • obveza upravitelja zgrada i voditelja ulaza za dostavom davatelju usluge podataka o udjelu pojedinih stambenih jedinica u pražnjenju zajedničkih posuda, a sve temeljem broja članova pojedinog domaćinstva, kao i tekuće promjene broja stanara.
  • obveza plaćanja kazne u slučaju ne pridržavanja odvojenog skupljanja otpada za korisnike, odnosno njenog plaćanja u slučaju višestambenih jedinica

O gore navedenom ćemo vas upoznati na sastanku sa predstavnicima Čistoće Metković d.o.o. i grada Metkovića, a koji će se organizirati 14. 12. 2017. u 17:00 sati u prostorijama zgrade političkih stranaka, Kralja Zvonimira 20, u Metkoviću.

Sastanak je ovog puta namijenjen prvenstveno svim predstavnicima ulaza i upraviteljima zgrada, dok će se upoznavanje šire javnosti o svemu gore navedenom vršiti kroz sljedeći period.

Direktor

Željko Mordžin

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije