Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Poziv na informativnu radionicu za hrvatske branitelje!

Objavljeno prije

Ministarstvo hrvatskih branitelja vas poziva na informativnu radionicu o temama koje su od iznimne važnosti za sve hrvatske branitelje. Na radionici ćete:

  • Dobiti najnovije informacije o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnim pravima branitelja Domovinskog rata (ZOHBDR)
  • Saznati sve o ostvarivanju prava na novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske  branitelje i jednokratnu novčanu pomoć
  • Razjasniti sve nedoumice u svezi ostvarivanja statusa hrvatskog branitelja
  • Dobiti sve informacije o mjerama i aktivnostima  Ministarstva hrvatskih branitelja u prevenciji zdravlja hrvatskih branitelja te način ostvarivanja prava na smještaj u Veteranskim centrima

Gosti predavači su Eleonora Pavlović – voditeljica Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Dubrovnik i Dragan Mustapić – honorarni stručni suradnik Centra za PSP DNŽ.

Informativna radionica će se održati u četvrtak, 27. lipnja 2024. u 19:30, u prostorijama zgrade Društveno političkih stranaka – Kralja Zvonimira 20 (dvorana na prvom katu).

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Radujemo se vašem dolasku.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije