Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

2. MEDIJSKI DANI

Povodom Dana mladih u OŠ Stjepana Radića održane radionice ‘Mediji naši svagdašnji’

Objavljeno prije

Mediji naši svagdašnji - OŠ Stjepana Radića

U sklopu Školskog preventivnog programa i projekta Mediji naši svagdašnji u Osnovnoj školi Stjepana Radića prigodnim radionicama obilježena je druga po redu manifestacija Medijski dani, koja se provodi povodom Svjetskog dana mladih. Radionice su sadržavale interaktivna edukativna predavanja za učenike, roditelje i učitelje, a održali su se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izvoditelji projekta su i ovaj put bili volonteri Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba – studenti komunikologije i novinarstva te magistre i magistri struke. Koordinatorice projekta bile su Nikolina Vugdelija, prof. i Ines Vukoja, prof., koje su učenicima naglasile važnost medija u današnjem modernom društvu, kao i prednosti, ali i nedostatke društvenih mreža kojima se mladi služe. Danas se često zna dogoditi da su djeca informatički pismenija od roditelja, zbog toga je važno da se roditelji educiraju o opasnostima dijeljenja naših privatnih informacija, slika te njihove dostupnosti i moguće zloupotrebe, te je zbog toga važno sve ih pravovremeno zaštititi.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Medijski dani su provedeni pod nadzorom prof. dr. sc. Danijela Labaša i doc. dr. sc. Igora Kanižaja.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije