Ostanimo u kontaktu

2. MEDIJSKI DANI

Povodom Dana mladih u OŠ Stjepana Radića održane radionice ‘Mediji naši svagdašnji’

Objavljeno prije

Mediji naši svagdašnji - OŠ Stjepana Radića

U sklopu Školskog preventivnog programa i projekta Mediji naši svagdašnji u Osnovnoj školi Stjepana Radića prigodnim radionicama obilježena je druga po redu manifestacija Medijski dani, koja se provodi povodom Svjetskog dana mladih. Radionice su sadržavale interaktivna edukativna predavanja za učenike, roditelje i učitelje, a održali su se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izvoditelji projekta su i ovaj put bili volonteri Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba – studenti komunikologije i novinarstva te magistre i magistri struke. Koordinatorice projekta bile su Nikolina Vugdelija, prof. i Ines Vukoja, prof., koje su učenicima naglasile važnost medija u današnjem modernom društvu, kao i prednosti, ali i nedostatke društvenih mreža kojima se mladi služe. Danas se često zna dogoditi da su djeca informatički pismenija od roditelja, zbog toga je važno da se roditelji educiraju o opasnostima dijeljenja naših privatnih informacija, slika te njihove dostupnosti i moguće zloupotrebe, te je zbog toga važno sve ih pravovremeno zaštititi.

Medijski dani su provedeni pod nadzorom prof. dr. sc. Danijela Labaša i doc. dr. sc. Igora Kanižaja.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije