Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

KLIMATSKE PROMJENE

Povećana razina mora i povećane temperature velika su opasnost za neretvansku poljoprivredu

Objavljeno prije

Razina Jadranskog mora porasla je od 1990-te godine za 10 centimetara, pa se mogu očekivati intenzivnije poplave i sve veća slanost tla, izjavila je dr.sc. Natalija Dunić s Instituta  za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Tijekom proteklih 60 godina temperatura površinskog sloja morske vode povišena je za 1,8 stupnjeva, a od 1980-te za 1 stupanj C.

Posljedice porasta srednje razine mora već se godinama osjećaju na području doline Neretve, posebno u ljetnom razdoblju, a zbog saliniteta tla smanjuju se prinosi u poljoprivredi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako povišena razina mora pojačava obalnu eroziju strmovita područja uz obalu počinju se urušavati, a ponajviše se događaju odroni na plažama koji su i posljedica morskih valova. Nastave li temperature i razina mora rasti, dolina Neretve za nekoliko desetljeća ne bi mogla razvijati intenzivnu poljoprivredu. Obalni pojas pomicat će se sve više prema unutrašnjosti, izjavila je doktorica znanosti Nataša Dunić.

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije