Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TURISTIČKI RAZVOJ DOLINE NERETVE

Potpisani ugovori za 14 milijuna kuna vrijedan projekt ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve’, u Neretvi prve vjetro-orgulje na svijetu

Objavljeno prije

ugovori-miho-bace-3

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjina ugovore o partnerstvu u provedbi projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Grad Metković i Grad Ploče. Vrijednost projekta je 14.048.072,02 kune (od toga je EU sufinanciranje 10.536.054,01 kune).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako će provedbom ovog projekta područje doline Neretve dobiti nove vrijednosti u vidu turističko-edukativnih i kulturnih sadržaja.
U sklopu projekta radit će se ukupno devet zahvata i to uređenje posjetiteljskog centra i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini, uređenje izložbenog prostora – postav muzeološke koncepcije za prvu prostoriju Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu, uređenje promatračnice za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, uređenje tematskih staza na Baćinskim jezerima – postavljanje informativnih ploča, uređenje pješačkih staza kroz značajni krajobraz Predolac-Šibenica, uređenje edu-eko vrta u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, uređenje edu-eko dječjeg igrališta u Otrić-Seocima te nabava i postavljanje opreme i sustava tehničke zaštite.

U sklopu uređenja edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu izgradit će se i prve vjetro-orgulje u svijetu.

Neki od problema koje će se obuhvatiti aktivnostima projekta su nedovoljno valorizirana prirodna baština doline Neretve; nedostatak inovativnih i kvalitetnih turističkih sadržaja; nedostatak turističkih proizvoda i sadržaja atrakcija prirodne baštine; nedostatak edukativnih sadržaja i obrazovnih kapaciteta na temu zaštićenih dijelova prirode i ekološke mreže Natura 2000; neučinkovito upravljanje lokalitetima prirodne baštine; neadekvatno korišten prirodni kapital doline Neretve.

Glavni cilj je stvoriti kritičnu masu zaokruženih edukativnih ekoturističkih kompleksa, sadržaja i objekata na projektnom području u svrhu zoniranja doline Neretve kao jedinstvenog ekoturističkog područja međunarodne važnosti. Projektom se također želi diversificirati postojeća turistička ponuda s naglaskom na ekoturizam i sadržaje specifične za područje doline Neretve što će rezultirati produženjem turističke sezone, povećanjem broja noćenja i posjetitelja te ujedno omogućiti rast gospodarstva i sprječavanje depopulacije.

Ugovore su uz župana Dobroslavića potpisali i ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA Melanija Milić, v.d. ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te zamjenik gradonačelnika Ploča Ivan Marević.

Potpisivanju su nazočili i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te v.d. pročelnik UO za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije