Ostanimo u kontaktu

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Potpisan Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite ispostave u Metkoviću, u iznosu 200 tisuća kuna

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan u utorak je sa ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe Metkoviću u iznosu od 200.200,00 kuna.

– Pandemija koronavirusa uzrokovala je tešku financijsku situaciju u cijelome svijetu, a posljedice krize itekako osjeća i proračun Grada Metkovića. Međutim, podsjetila nas je i na činjenicu da na zdravlju nikada ne smijemo štedjeti te da u poboljšanje zdravstvene zaštite trebamo ulagati kontinuirano!

Svjestan sam toga od početka mandata pa smo u 2019., po prvi put u povijesti grada, u gradski Proračun uveli stavku Ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite građana grada Metkovića. Za tu namjenu smo u posljednje dvije godine izdvojili milijun kuna, a unatoč smanjenim prihodima, i u 2021. smo osigurali isti iznos od 500 tisuća kn.

Potpis Ugovora o financiranju Hitne medicinske službe Metković

Sredstva su, kao i dosada raspoređena zdravstvenim ustanovama na području grada, pa sam jučer s ravnateljem županijskoga Zavoda za hitnu g. Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u vrijednosti od 200.000,00 kuna. Ostatak sredstava namijenjen je Domu zdravlja Metković.

Najviše me veseli što su naše ustanove, upravo uz pomoć naših sredstava uspjele nabaviti prijeko potrebnu opremu te riješiti neke goruće probleme. U Domu zdravlja Metković tako smo financirali kupnju inkubatora za hitan prijevoz vitalno ugrožene novorođenčadi i dojenčadi, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante i 2 CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, a naša sredstva Zavod za hitnu medicinu iskoristio je za kupnju novoga vozila.

Maksimalno se trudimo pomoći i u rješavanju problema nedostatka liječnika i zdravstvenog osoblja u Metkoviću, pa tako financiramo i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković, a osigurali smo i prijeko potrebnoga ginekologa, isplativši troškove specijalizacije Domu zdravlja Metković u iznosu od 300 tisuća kn, – istaknuo je Milan.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije