Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DVD KULA NORINSKA SLAVI 10 GODINA USPJEŠNOG RADA

Potpisan ugovor o darivanju državnog zemljišta za izgradnju vatrogasnog doma Kula Norinska, vrijedan gotovo 12 milijuna kuna

Objavljeno prije

Načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević potpisao je sa Ministarstvom državne imovine i ministrom Mario Banožić Ugovor o darovanju državnog zemljišta u svrhu građenja vatrogasnog doma Kula Norinska.

Prvotno se Općina Kula Norinska zajedno sa Dubrovačko-neretvanskom županijom i Regionalnom agencijom DUNEA prijavila na natječaj prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014-2020. za projekt FIRESPILL.

Uskoro se očekuje odobrenje projekta vrijednog 11.859.139,71 kuna, čiji je cilj razvoj prekograničnog sustava suradnje u slučajevima prirodnih katastrofa, a kojim će se među ostalim izgraditi i opremiti vatrogasni dom u Kuli Norinskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DVD KULA NORINSKA SLAVI 10 GODINA USPJEŠNOG RADA

Također, u subotu, 13. lipnja DVD Kula Norinska obilježava 10 godina uspješnog rada na području zaštite i spašavanja. U tih 10 godina rada pripadnici vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska odradili su mnogobrojne intervencije te proveli nebrojene sate na raznoraznim aktivnostima volonterski, kako na području općine Kula Norinska tako i na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Stoga su vatrogasci DVD-a Kula Norinska odlučili jedan dan u godini otvoriti vrata svojih privremenih prostorija u Područnoj školi Momići (na igralištu iznad crkve u Momićima) te zainteresiranom građanstvu predstaviti ono čemu su cijeli život posvećeni: spašavanju od požara, poplava i drugih prirodnih nepogoda, ali i educirati i mlađe i starije o izbjegavanju požara, a ako do njega dođe, njegovom gašenju.
Program započinje od 10,00 sati te će tada svi zainteresirani moći doći i bolje se upoznati s našim radom. U slučaju lošeg vremena isto će biti otkazano.

U 17,00 sati je planirana javna taktičko-pokazna vatrogasna vježba ”Plamen 10” kada će operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska demonstrirati spašavanje zatočene osobe iz zatvorenog prostora te gašenja požara u unutarnjem i vanjskom prostoru u mjestu Momići, u neposrednoj blizini konobe ”Buđoni”.

U slučaju nejasnoća i/ili dodatnih upita možete nas kontaktirati:
– dvdkulanorinska1@gmail.com
– operativno dežurstvo DVD Kula Norinska 099/444-2240
– zapovjednik Ivan Kaleb 091/936-1018

Veselimo se Vašem dolasku!

zapovjednik vatrogasne postrojbe
DVD Kula Norinska
Ivan Kaleb

FESTIVAL TRADICIJA 'ĐAKOVO NA NERETVI'

Udruga Život zahvalila svima na donacijama za kupnju mamografa za Dnevnu bolnicu Metković

Objavljeno prije

Udruga oboljelih od malignih bolesti Život – Metković zahvalila je svima koji su svojim donacijama na u petak održanom Festivalu tradicija Đakovo na Neretvi doprinijeli kupnji mamografa za potrebe Dnevne bolnice Metković.

Đakovo na Neretvi!
Volimo i štujemo tradiciju i običaje te nam je čast bila biti dio ove manifestacije.

Hvala organizatorima i pokroviteljima koji su nas uključili i prepoznali potrebu kupnje suvremenijeg mamografa za Dom zdravlja Metković te donirali prikupljene priloge na račun otvoren u tu svrhu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Posebno se zahvaljujemo Gradu Đakovo.

Korak po korak, akcija po akcija i naš cilj će biti dostižan. Ustrajni jesmo i vjerujemo u dobro i pomoć svih ljudi.
Hvala!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije