Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

LAPIDARIJ NARONA

Potpisan okvirni sporazum za izgradnju nove zgrade Arheološkog muzeja Narona, vrijedan preko 43 milijuna kuna

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je nazočio potpisivanju okvirnog sporazuma za izgradnju nove zgrade Arheološkog muzeja Narona – Lapidarij Narona, u vrijednosti 43.437.000,00 kuna s PDV-om.

Od otvorenja Arheološkog muzeja Narona 2007. godine, očita je potreba za prostornim širenjem Muzeja. Zbog in situ prezentacije nalazišta u okvirima stare zgrade nedostaju brojni muzejski sadržaji. Kako bi se osigurao rad ustanove, osigurani su dodatni prostori za muzejsku djelatnost.

Novom zgradom, Lapidarijem, Arheološki muzej Narona, dobit će prijeko potrebne uvjete za daljnji razvoj i kvalitetan rada djelatnika. Osim toga, otvaranjem još jednog stalnog postava i osiguravanjem dodatnih prostora za interakciju s publikom obogaćuje se turistička ponuda Metkovića i omogućuje gospodarski razvoj Vida. Nova zgrada će objediniti administrativne i stručne sadržaje te omogućiti duži boravak i rad vanjskih suradnika Arheološkog muzeja Narona.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Lapidarij je zamišljen sa nizom objekata paviljonskog tipa koji bi obuhvatili sadržaje koji danas nedostaju, a nužni su za funkcioniranje samog muzeja kao institucije:
Navedeno uključuje sljedeće sadržaje:

  • Prostore namijenjene posjetiteljima – multimedijalnu dvoranu, prostor za povremene postave, sanitarni čvorovi za posjetitelje
  • Prostore namijenjene funkcioniranju muzeja – uredske prostore, dormitorij, restauratorsku radionicu za obradu prikupljene građe, čuvaonicu umjetnina.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 43.437.000,00 kuna s PDV-om.

Sveznalica 7400xXpx

– Grad Metković je 2018. godine financirao izradu idejnog projekta u vrijednosti 122.500,00 kuna, te je kroz II: Izmjene i dopune prostornog plana uređenja napravio prenamjenu prostora na lokaciji Lapidarija, te time stvorio preduvjete za građenje Lapidarija. Grad Metković je također osigurao logističku pomoć Arheološkom muzeju Narona prilikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na predmetnoj parceli, – rekao ja gradonačelnik Milan.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

U crkvi sv. Ilije predstavljeni ovogodišnji prvopričesnici

Objavljeno prije

Dana, 3. studenoga tijekom sv. mise za djecu u 9:30 u župnoj crkvi sv. Ilije bilo je predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika.

Bio je to ujedno i uvod u bližu pripremu za prvu pričest koja će biti u svibnju sljedeće godine.

Kako je danas prva nedjelja došašća, jedna od prvopričesnica je na početku sv. mise upalila prvu adventsku svijeću.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nakon propovijedi s. Mila Deak je prozvala svakog pojedinačno, a prvopričesnici su pristupili pred oltar gdje im je župnik fra Denis Šimunović podijelio prvopričesnički molitvenik.

Sv. misa je završila posebnom blagoslovnom molitvom za naše prvopričesnike nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Sveznalica 7400xXpx

Izvor: Župa sv. Ilije Metković / Krešimir Jurić

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije