Ostanimo u kontaktu

MLADI OCA ANTE GABRIĆA

Pomozimo Maria Polli, misiju oca Ante koja je pogođena koronavirusom i nevremenom

Objavljeno prije

Dragi prijatelji misija! Glad! Strašna je to riječ. Svima je na ustima u nepreglednim predjelima naše misije sunderbanskim džunglama. Čuje se ona i po rižištima, koja su nekoć bila plodna, kao i uz obale rijeke Gangesa. Opustjela su polja, u mnogim mjestima nije ni bilo žetve. Posvuda je strašna bijeda. Pred misijskom postajom na stotine ljudi redovito čeka na milostinju, na šačicu riže. Činimo koliko možemo. Prosimo na sve strane za ove naše bijednike. Dolazimo i k vama, dragi naši prijatelji, da i vas u ime Spasiteljevo zamolimo za koji mali dar.
Vaš o. Ante

Ove izrečene riječi našeg misionara objavljene su u misijskom listu Radosna vijest, srpanj 2020. možda poticaj svima nama da u ovim teškim vremenima pomognemo njegovoj misijskoj postaji Maria Polli koja zbog Covida 19 i ciklona Amphan prolazi teško razdoblje.

U cijelosti objavljujemo poziv za pomoć koji je uputio p. Silvester (kapelan u Maria Polliu) i p. Prolay (župnik), kao i popis štete koju je izazvao ciklon Amphan.

Neka ovo bude poticaj svima nama da pomognemo njegovoj drugoj domovini kojoj je nesebično darovao svojih 50 godina misijskog rada. Kada bi svi zajedno mjesečno odvojili samo jednu kunu značilo bi puno za ovu posljednju Antinu misiju.

Tijekom narednih dana na našoj Instagram i Facebook stranici Antinim stazama kao poticaj na akciju objavljivat ćemo neka od pisama našeg o. Ante Gabrića.

Zasigurno, da je sada živ, ne bi odbili njegovu zamolbu. Ali, zato imamo žive svjedoke Antina vremena, svećenike koji traže pomoć i koji revno slijede put našega misionara pomažući i dalje Antinu misiju u Maria Polliu.

Oni koji se žele uključiti u akciju svoje donacije mogu uplatiti na žiro račun Udruge:

MLADI OCA ANTE GABRIĆA
IBAN: HR1123600001102255307, ZABA
sa svrhom: pomoć misijskoj postaji Maria Polli

Poziv štovateljima o. Ante Gabrića„Dragi prijatelji misija!Glad! Strašna je to riječ. Svima je na ustima u…

Gepostet von Antinim stazama am Mittwoch, 2. September 2020

ŠKOLSKA GODINA 2021. /2022.

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike u I. razred školske godine 2021. /2022.

Poštovani roditelji i draga djeco, zahvaljujemo se na interesu za upis u glazbenu školu. Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem.

Od 17. svibnja do 28. svibnja 2021. godine moguće je izvršiti prijavu za audiciju – upis u 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija će se održati 1. i 2. lipnja, satnica audicije biti će određena naknadno i o njoj ćete biti obavješteni putem naše mrežne stranice i/ili osobno (telefonom ili putem e-pošte). Audicija će biti organizirana u skladu sa trenutno propisanim mjerama zaštite.

Prijavu za audiciju možete izvršiti OVDJE

O UPISIMA:

Škola organizira upise u 1 . razred na slijedeće instrumente: flauta, klarinet, saksofon, truba, francuski rog,  trombon, glasovir, harmonika, gitara, i violina. Škola će upisivati učenike temeljem broja slobodnih mjesta za učenje pojedinih instrumenata. Broj slobodnih upisnih mjesta utvrđuju pročelnici strukovnih odjela u suradnji s ravnateljem škole, vodeći računa o satnicama nastavnika. Audicija će se održati 1. i 2. lipnja u prostorijama škole. U slučaju da se ne popune slobodna mjesta, škola će organizirati jesenski rok za koji će se prijave, audicija i upisi organizirati krajem kolovoza.

Pravo upisa u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 8 godina života, odnosno završila 2. razred osnovne škole, te postigla povoljan rezultat na audiciji (prijemnom ispitu). Na audiciji stručno povjerenstvo provjerava glazbene sposobnosti kandidata.Za dodatne informacije i naputke možete se obratiti na adresu:osnovna.glazbena.skola.metkovic@du.t-com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije