Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEKA IM JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

Položeni vijenci za poginule vitezove u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića jutros su pred Središnjim križem na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka i pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima na Velikoj rivi položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

Poginulim hrvatskim vitezovima počast su odali predstavnici Grada Metkovića na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, gradskih tvrtki i ustanova, političkih stranaka, braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, policajaca i vatrogasaca te obitelj i rodbina.

Sveznalica 7400xXpx

Molitvu odrješenja predvodio je župnik fra Denis Šimunović.

Obilježavanje Dana spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića se nastavlja u 18 sati misom zadušnicom u Crkvi sv. Ilije te prigodnim programom u 19 sati u dvorani GKS-a Metković kojim ćemo se prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neka im je vječna slava i hvala! Počivali u miru Božjem.


PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije