Ostanimo u kontaktu

NAGLASAK NA OČUVANJE OKOLIŠA

Poljoprivrednicima prezentirano kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere

Objavljeno prije

Seminar o zaštiti okoliša u poljoprivredi

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) u suradnji s konzorcijem AVALON Foundation, Nizozemska; ÖKL, Austrija i Ecologica Hrvatska, održali su danas u Hotelu Dalmacija u Metkoviću seminar pod nazivom Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere?. Cilj radionice, na kojoj su predavanje održali su dr.sc. Darko Znaor i mag.ing. Sonja Karoglan Todorović je bio upoznati potencijalne korisnike s poljoprivredno-okolišnim mjerama i potporama za ove mjere u okviru Programa ruralnoga razvoja RH 2014-2020.

Potpore se dodjeljuju korisnicima koji, provodeći poljoprivredne prakse korisne za prirodu i okoliš, doprinose ublažavanju nepovoljnog učinka poljoprivrede na okoliš te potiču bioraznolikost i očuvanje genetskih resursa značajnih za poljoprivredu.

Predavači su u više navrata istaknuli kako u ovom fondu ima više nego dovoljno sredstava te da je sam program iskoristiv većem broju poljoprivrednika. Pozvali su sve poljoprivrednike koji su bili spriječeni sudjelovati na prezentaciji da se informirati putem mrežnih stranica Ministarstva zaštite okoliša i prirode ili LAG-ova (Lokalnih akcijskih grupa).

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije