Ostanimo u kontaktu

ZANIMLJIV ULOV U PLOČAMA

Pločanski ronioci pronašli minu iz II. svjetskog rata na ulazu u Luku Ploče

Objavljeno prije

Mina, photo-3-by-ERK-PERISKA-768x576

Zanimljiv ‘ulov’ su imali pločanski ronioci ovih dana u pločanskom akvatoriju.

Naime, članovi ERK PERISKE Mate Jurić i Josip Ostojić su pronašli ni manje ni više nego njemačku padobransku minu od preko 500 kg. Po trenutnim saznanjima, radi se o minsko eksplozivnoj napravi tip GC (Luftmine) koje su se proizvodile već od samog početka Drugog svjetskog rata i koristile početkom rata za kopnena djelovanja, nešto poslije i za pomorska djelovanja – kao podmorske mine sa magnetnim/akusticnim upaljačima.

– U skeniranju terena side imaging sonderom, otkrili smo nekakav željezni predmet dosta zanimljivog i definiranog odraza. Odlučili smo bolje istražiti te smo zaronili na mjesto očitavanja. Vidljivost je bila jako dobra pa se jasno pokazalo na ono sto smo i sumnjali – riječi su pronalazača.

Bomba je pronađena na samom ulazu u Luku Ploče, u neposrednoj blizini buduceg terminala za rasute terete – mjestu gdje je u bližoj budućnosti najavljena gradnja infrastrukture za razvoj terminala za tekuće terete.

Pronalazak je odmah prijavljen nadležnim institucijama te će se vrlo brzo ući u proces uklanjanja/uništavanja minsko – eksplozivne naprave.

Piše: Ploce.com.hr / Foto: ERK PERISKA

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije