Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

FORTE SOLAR

Pekarstvo Metkovka: Solarnom energijom do održivog poslovanja

Objavljeno prije

Dok svakodnevno svjedočimo ubrzanom porastu interesa i ulaganja u solarnu energiju na globalnoj razini, ista struja promjena osjeća se i u Dolini Neretve gdje se polako ali sigurno odvija uspješna tranzicija prema održivosti. Sve veći interes za solarnom energijom postaje vidljiv kroz brzu ekspanziju solarnih panela na krovovima poslovnih subjekata i kućanstava na lokalnoj razini. Jedan od posljednjih primjera uspješne implementacije solarnih rješenja je tvrtka Narona Impex d.o.o., poznatija kao Pekarstvo Metkovka.

Metkovka je već dugi niz godina prepoznatljiv dio lokalne zajednice, te dobro poznata adresa širokog asortimana svježih pekarskih proizvoda i slastica koji već dugo donose osjećaj domaćeg i poznatog. Na brojnim prodajnim mjestima u Metkoviću i okolici, Pekarstvo Metkovka osim bogate ponude kruha i svježih peciva nudi i asortiman svakodnevnih potrepština. U tehnologiji svoje proizvodnje već godinama koriste pristup kojim postižu što bolju iskoristivost sirovina, te što veću kvalitetu svojih proizvoda. Svoje tradicionalne vrijednosti sada su uskladili s inovacijama i održivim napretkom i to projektom izgradnje solarne elektrane na krovu svog proizvodnog pogona, koji su nedavno uspješno realizirali u suradnji sa splitskom tvrtkom Forte Solar d.o.o.

Izgrađena solarna elektrana snage 300kW namijenjena je proizvodnji čiste električne energije koju će Narona Impex d.o.o. prodavati dalje na tržištu. Ovakva investicija osim što dodaje novu dimenziju dugotrajnoj reputaciji tvrtke, istovremeno donosi i brojne prednosti koje se očituju u financijskim benefitima za poslovanje, smanjenju ovisnosti o uvozu energenata, jačanju lokalne ekonomije te poticanju sličnih održivih inicijativa unutar poslovnog sektora.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Za tvrtku Forte Solar ovo je jedan od nekoliko projekata koje su u posljednjem periodu uspješno realizirali upravo na ovom području. Solarni potencijal, kako tvrde, kontinuirano raste i postaje sve prepoznatljiviji, kako među poslovnim subjektima tako i među kućanstvima.

”Ovakva solarna rješenja nisu samo ekološki značajna već su i nositelji značajnih ekonomskih implikacija. Smanjenje troškova električne energije na dugoročnom planu, kao i proizvodnja vlastite električne energije za daljnju distribuciju na tržištu, doprinose financijskoj stabilnosti i neovisnosti klijenata koji se odluče na ovakve investicije. Osim toga, postavljanje  uspješnih primjera u poslovnom sektoru kao što je Narona Impex d.o.o., potiče i druge poslovne subjekte da razmotre i implementiraju slične održive prakse, što se u konačnici pozitivno odražava i na sam razvoj naše lokalne zajednice.

Sveznalica 7400xXpx

Uspješna realizacija ovog projekta, kao i samo priključenje elektrane na mrežu, naravno ne bi bilo moguće bez maksimalne pomoći i podrške HEP podružnice u Metkoviću, kojoj ovim putem posebno zahvaljujemo na suradnji.‘’ – kazao je Mladen Crnčević, prodajni predstavnik tvrtke Forte Solar za Dubrovačko – neretvansku županiju.

Dok solarna revolucija postupno transformira Dolinu Neretve, Narona Impex d.o.o. ostaje primjer dobre poslovne prakse i stvarnog prikaza promjena koje se događaju u energetskom sektoru.

Kada je riječ o ulaganjima u solarna rješenja za kućanstva, iz Forte Solara ovim putem podsjećaju na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u sklopu kojeg je moguće ostvariti financijske potpore za izgradnju solarnih elektrana, a koji je najavljen za RUJAN ove godine.

Svi koji razmišljaju o povećanju učinkovitosti svog doma i izgradnji vlastite solarne elektrane mogu se javiti za sve informacije o potrebnim koracima, projektiranju i izgradnji solarnih elektrana, na kontakt telefon gospodina Crnčevića: 091/670 45 11.

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije