Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SITUACIJA JE NEIZVJESNA

Pandemija koronavirusa stvorila krizu gospodarstva, nezaposlenih je sve više

Objavljeno prije

Da je pandemija koronavirusa uzdrmala sve segmente ljudskog života i rada svima je jasno, samo ostaje pitanje kada će kriza prestati i koliko i kada možemo računati na oporavak gospodarstva kao pokretača svih ostalih aktivnosti.

Kriza se posebno manifestirala u zemljema sa slabom gospodarskom osnovnom, ali i unutar tih zemalja u pojedinim regijama. U SAD su bez posla ostali milijuni radnika, u Njemačkoj i drugdje također.

Sveznalica 7400xXpx

Vlade brojnih država upravo u pokretanju gospodarskih aktivnosti vide put do bržeg izlaska iz nezapamćene krize, pa je tako i u Hrvatskoj.

Da je stanje više nego ozbiljno svjedoči i potražnja za novim radnicima putem natječaja HZZ-a. Tako je Ispostava HZZ u Metkoviću ovih dana objavila samo pet natječaja, ali samo za područje Grada Metkovića i Općine Slivno. Traže se knjigovođa, dva vozača/vozačice i elektroinstalater za područje Metkovića, i inženjer građevine za područje Slivna/Duboka. Taj natječaj objavio je kineski konzorcij čiji radnici rade na Pelješkom mostu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za područja Opuzena, Ploča, Pojezerja, Kule Norinske i Zažablja nije raspisan niti jedan natječaj.

Ni najstariji Neretvani ne pamte tako mali broj slobodnih radnih mjesta na određeno ili neodređeno radno vrijeme. Godinama je prosječan broj registriranih nezaposlenih na HZZ iznosio oko dvije tisuće, ponekad i više. Prošle godine taj broj bio je nešto smanjen zbog odlazaka na rad u inozemstvo ili zbog sezonskog zapošljavanja. Ove godine zbog krize ne rade brojni hoteli ili ugostiteljski objekti, ali ni druga poduzeća pa se ljudi nemaju gdje zaposliti.

Sve aktivnosti za oporavak gospodarstva usko su vezane s razvojem epidemiloškog stanja u zemlji i u svijetu. Svi bi voljeli da se smanji broj oboljenja, oboljelih i umrlih, da se granice otvore i intenziviraju gospodarske aktivnosti, ali su bilo kakve prognoze zapravo nemoguće jer opaki virus, kažu stručnjaci ne miruje.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Održane radionice ‘Poduzetnik na YouTube-u: Kako privući pažnju?’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održao je seriju besplatnih predavanja na temu Poduzetnik na YouTube-u: Kako privući pažnju?

Predavanja su održana u Pločama, Veloj Luci te u Dubrovniku. Predavanje organizirano u Veloj Luci održano je u suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom Vela Luka.

Sveznalica 7400xXpx

Na predavanjima je Leo Gamboc, snimatelj, editor i manager Youtube kanala Log House polaznicima približio polaznicima:

∞ Koje su mogućnosti YouTube-a?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

∞ Kako zaraditi objavama videa?

∞ Kako funkcionira algoritam i kako mu se prilagoditi?

∞ a sve to, uz konkretne primjere i studiju slučaja uspješnog youtube kanala

Predavanja su organizirana s ciljem poticanja pozitivne poduzetničke klime na području županije, a Centar za poduzetništvo stoji na raspolaganju poduzetnicima vezano za praćenje u procesu razvoja koncepta njihovog poslovanja.

Pozivamo Vas da se prijavite za primanje obavijesti o planiranim radionicama i otvorenim natječajima prijavom na poveznici. Također, na raspolaganju smo za informiranje i savjetovanje putem telefona 020/418-401, maila czp@czp.hr ili osobno na adresi Vukovarska 16, 4.kat.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije