Ostanimo u kontaktu

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Otvorena izložba radova apsolvenata likovne umjetnosti i mentorice Dragane Nuić-Vučković

Objavljeno prije

0305_izložba, Nuić-Vučković, Marušić, Lukenda, Pavlović 30

U galeriji Gradskog kulturnog središta, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću i dr. art. Dragane Nuić-Vučković, sinoć je otvorena izložba dr. art. Dragane Nuić-Vučković i njenih apsolvenata na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, Karoline Marušić, Ivane Pavlović i Antonia Lukende.

Pozdravni govor velkom broju posjetitelja koji su na otvorenje došli unatoč jakoj kiši održali su v. d. ravnatelja Ustanove za kulturu i sport Ivica Puljan i prof. Zorana Vekić u ime Matice hrvatske, nakon čega je dr. art. Dragana Nuić-Vučković predstavila slikare koji izlažu svoje radove na izložbi. Izložbu je prigodnim govorom otvorio dekan Akademije likovnih umjetnosti, akademski umjetnik Stjepan Skoko.

Dr. art. Dragana Nuić-Vučković rekla je da je ova izložba, u kojoj su prikazane slike nastale tijekom zimskog semestra ove akademske godine, zaključni dio dvogodišnjeg rada mentorice i studenata.

– Ovo je završna izložba i jedna poželjna komunikacija između mentora  i studenata na kraju njihovog dvogodišnjeg studija. Predstavljaju se javnosti s onim što su radili kroz zadnju godinu, oni sami imaju uvid to što su napravili jer slike drukčije izgledaju u ateljeu i u galeriji, a ja kažem da je ovo jedan edukativan način upoznavanja s njihovim budućim radom i izložbenim djelatnostima. Vidjeli su kako se organizira izložba, kako se vadi ATA karnet kad se prelazi preko granice, a imali smo i suradnju s jednim mladim apsolventom slikarstva koji nam se ponudio da napravi naslovnicu kataloga i plakat – rekla je Nuić-Vučković.

Apsolventi su, po uzoru na mentoricu, već sudjelovali na poznatim izložbama, slikarskim kolonijama te su za svoja djela već dobili pohvale. Nuić-Vučković rekla je da su studenti različiti u svojim izričajima.

– Karolina Marušić se više okrenula slavenskoj mitologiji i pičama o vilama i vilenjacima, a Ivana Palvović mrtvoj prirodi, s apstrahiranjem forme i motivima stola gdje se obrađuje vizualizacija stola kroz različite stilove i povijesti umjetnosti. Tu je i Antonio Lukenda koji je intimističan tip, zanima ga psihologija, analize, čovjekove slike kroz povijest pa  tu vidim i arhetipove i neke davne mitove od čovjekova nastanka pa do danas – kazala je Nuić-Vučković.

Apsolventima preostaje rad na diplomskim radovima i eventualno upisivanje doktorskog studija, a svi zainteresirani za ovu zanimljivu i raznoliku izložbu u galeriji Gradskog kulturnog središta mogu je pogledati do 15. svibnja.

Marija Jeramaz

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije