Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Otvorena izložba Josipa Ivanovića ‘Dvjesto tisuća dramskih situacija’

Objavljeno prije

Izložba, Josip Ivanović (13)

U galeriji Gradskog kulturnog središta jučer je otvorena izložba Dvjesto tisuća dramskih situacija dubrovačkog umjetnika Josipa Ivanovića.

Ovo je treća i posljedna samostalna izložba u ciklusu izložbi dubrovačkih akademskih slikara u programu Gradskog kulturnog središta za 2017. Otvorio ju je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković Milan Kapović, a prigodni govor je održao dr. Antun Karaman, koji je u katalogu o izložbi napisao i predgovor.

Josip Ivanović rođen je u Sarajevu 1961. gdje je 1988. diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Više od pedeset samostalnih i skupnih izložbi održao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon Domovinskog rata u kojem je bio dragovoljac sudjelovao je u obnovi razrušenih spomenika u Dubrovniku. Skulpturalna i likovna djela nalaze mu se u brojim privatnim i javnim zbirkama. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Za izložbu u Metkoviću, Ivanović kaže da je inspirirana motivima vezanim uz Marina Držića i Ivu Vojnovića.

– Prošlo ljeto sam radio izložbu na temu Marina Držića i teatra. Ovo je samo nastavak te priče o teatru, o pričama koje je pričao naš veliki komediograf Marin Držić. Pa sam je na neki način pokušao iznjeti u prostore u kojima je obitavao i Ivo Vojnović. Otud i puno svjetla, puno đardina i onih, da tako nazovemo, intimnih okupljanja i tihih razgovora – kazao je Ivanović.

Posjetitelji su se nakon otvorenja mogli počastiti na prigodnom domjenku, a zainteresirani izložbu u galeriji Gradskog kulturnog središta mogu pogledati do 5. prosinca.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije