Ostanimo u kontaktu

TIMELINE

Otvorena izložba akademskih slikara Đakova i Đakovštine

Objavljeno prije

DSC_9339

U organizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice dubrovačko-neretvanske, i  Grada Metkovića, te Udruge veterana 122. brigade HV-a iz Đakova i Grada Đakova, u subotu je u Galeriji GKS-a Metković otvorena izložba akademskih slikara Đakovo i Đakovština u Domovinskome ratu.

Na izložbi se svojim radovima predstavilo devet akademskih slikara i kipara, različitih naraštaja, od kojih svatko iz svoje perspektive, i u različitim tehnikama, prikazuje jedno razdoblje, počevši od konja i žitnih polja, slavonskih običaja pa do tmurnog vremena Domovinskog rata. Galerija je nastala na likovnoj koloniji Đakovo i Đakovština u Domovinskome ratu 2013., u organizaciji Udruge veterana 122. brigade HV-a, te na istoimenoj likovnoj koloniji koja je održana još u lipnju 1991. godine.

Na otvaranju su prigodne govore održali predstavnici veteranskih udruga Dane Redulić i Antun Šimić Šima te zamjenici gradonačelnika Đakova i Metkovića, Mirko Ćurić i Nikola Grmoja.

Izložba je otvorena do 3. studenoga.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije